Близько о пів на дванадцяту годину ночі до Калинівського райвідділу міліції зателефонував черговий лікар та повідомив про те, що до них надійшов виклик з села Черепашинці від 22-річної жінки. Вона повідомила, що в будинку її співмешканця раптово помер товариш.

На місце події одразу прибули працівники слідчо-оперативної групи міліції. Господарі запевняли правоохоронців, що під час застілля їхньому товаришу раптово стало погано, він впав та миттєво помер.

Як розповів начальник Калинівського райвідділу міліції Петро Скічко, під час огляду тіла померлого працівники міліції виявили слід від ножового поранення і одразу розпочали роботу по з’ясуванню обставин вбивства. Протягом кількох годин правоохоронці встановили, що насправді тут відбувалось.

За попередніми даними розслідування, між товаришами під час спільного розпиття спиртних напоїв виникла суперечка, за що саме, затриманий не пам’ятає. Як розв’язати конфлікт та довести, що правда на його боці, господар не знав, тому схопися за ножа. Удар, нанесений у грудну клітину товариша, виявився смертельним.

Щоб уникнути покарання, господарі будинку вирішили ввести в оману правоохоронців та вигадали історію про раптову смерть гостя. Зрозумівши, що опиратися не має сенсу, адже факти говорять самі за себе, підозрюваний зізнався у скоєному. Він раніше мав проблеми з законом і притягувався до кримінальної відповідальності.

Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України. Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України (Умисне вбивство). За скоєння такого злочину передбачено покарання до 15 років ув’язнення. Зараз підозрюваний знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Йому оголошено про підозру. Проводиться досудове розслідування.



Переглядів: 3903
Поширень: 0