Його серце перестало битися вранці другого лютого, він пішов із життя зовсім молодим, у віці 56 років.

Тисяча людей і море квітів… На панахиду прийшли не лише друзі й колеги Ігоря Йосиповича, прості працівники університету та поважні професори, головні лікарі, начальники обласного та міського управлінь охорони здоров\'я. Пошана до професора Хаїмзона об\'єднала нинішніх і колишніх чиновників обласного та міського рівнів, представників політичних партій, бізнесменів, діячів культури.

- Ігоря Йосиповича для тих, хто його знав, не замінить ніхто і ніколи, - сказав проректор ВНМУ, професор Юрій Гумінський.

Ігор Йосипович був прекрасною людиною, мав веселу вдачу, відкриту душу, у кожному співрозмовнику бачив особистість.

- Він був моїм молодшим другом, прекрасною людиною, - сказав під час панахиди ректор ВНМУ Василь Мороз. - Він хотів кожну секунду прожити з користю, так, як це розумів. Багато хто знав, що він переніс тяжку хворобу, але ніхто від нього не чув, що він хворіє. Він завжди був настільки корисним людям, що я не знаю, хто у колективі його не поважав, душа його була відкрита навстіж. Ніколи не жалів копійки, ділився з тими, хто її не мав. Це унікальна людина, яка своєю душею, серцем випромінювала доброту, ніжність, розуміння людей. Я дуже любив цю людину.

Незважаючи на те, що народився Ігор Йосипович у 1958 р. у Ростові-на-Дону, майже весь його життєвий шлях пов\'язаний із Вінницею. У 1973 р. закінчив Вінницьку середню школу №4, вступив у Вінницький політехнічний інститут, який закінчив за спеціальністю автоматика і телемеханіка. Служив у армії, у Моздоці (Російська Федерація). Із 1981 р. - старший лаборант кафедри фізики ВМІ ім. М.І. Пирогова. У 1983 р. обраний асистентом цієї кафедри. У 1984 році під керівництвом академіка АПН України С.У. Гончаренко захистив кандидатську дисертацію. Із 1990 р. - старший викладач кафедри фізики ВДМУ. У 1991 р. вступив до докторантури інституту кібернетики АН України. У 1995 р. захистив докторську дисертацію на тему "Нові інформаційні технології ведення, обліку та обробки медичної документації в умовах відділення стаціонару". 1996 р. обраний завідувачем кафедри біофізики, інформатики та медичної апаратури Вінницького державного медичного університету ім. М.І. Пирогова.

Автор більше 100 друкованих праць. Член двох спеціалізованих вчених рад по захисту докторських і кандидатських дисертацій у Вінницькому технічному університеті, був знаним вченим в Україні та за кордоном. Із 1990 року очолював Центр нових інформаційних технологій Вінницького медичного університету, був керівником госпрозрахункової теми "Комп\'ютерне моделювання процесів життєдіяльності органів і систем організму людини".

Висловлюємо щире співчуття родині та сумуємо разом з нею.


Переглядів: 8126
Поширень: 0