Перестало битися серце авторитетної і шанованої в краї людини, яскравої і неординарної особистості після важкої та тривалої хвороби.

Життєвий шлях Олексія Івановича - зразок людської гідності, працелюбності, відповідальності, добропорядності, вміння толерантно працювати з людьми.

Олексій Іванович Бровко народився 30 березня 1930 року в селі Попівка Зінківського району Полтавської області в селянській сім’ї. У 1949 році після закінчення середньої школи О.І.Бровко вступив до Київського авіаційного училища. Згодом закінчив Уральський Державний університет та Київський політехнічний інститут.

З 1958 по 1963 роки працював в партійних органах та заступником голови виконкому Вінницької міської ради. Після чого до 1995 року очолював обласне управління житлово-комунального господарства.

Після виходу в 1995 році на пенсію залишився працювати в галузі житлово-комунального господарства. Через свою надзвичайну комунікабельність Олексій Іванович Бровко мав величезну прихильність колег по роботі.

Його організаторський талант, виважена технічна політика, компетентність, відданість справі, мудрість, самостійна і незалежна думка дозволили в свій час вивести житлово-комунальну галузь області на передові позиції в державі.

Неодноразово обирався депутатом обласної та міської рад. Нагороджений багатьма орденами, медалями та іншими почесними відзнаками УРСР та Незалежної України.

Олексій Бровко був удостоєний орденом «Знак пошани», в 1984 році йому було присвоєно звання « Заслужений працівник житлово-комунального господарства України ”.

При його активній участі в 1970 році було створено дирекцію котельних та теплових мереж, на базі якої в 1972 році створено обласне державне комунальне підприємство теплових мереж «Вінниця – теплокомуненерго».

В 1999 році отримав звання Почесного громадянина м. Вінниці.

4 березня 2014 року ми всі втратили чудову людину – Олексія Івановича Бровка. У глибокій скорботі розділяємо біль та гіркоту втрати з родиною покійного. Пам\'ять про Олександра Івановича, як про добру, чуйну людину, яка вміла зарядити своєю енергією, назавжди збережеться в наших серцях.
Світла пам\'ять, вічна пам\'ять...


Переглядів: 3632
Поширень: 0