Сьогодні, 3 квітня, Вінниця прощалась із двома кіборгами Сергієм Зулінським та Леонідом Шевчуком, які загинули 20 січня 2015 року, коли їхали у Донецький аеропорт рятувати поранених бійців. На площі Стуса їх в останню путь проводжали сотні вінничан, бойові побратими та представники влади міста і області.

Сергій Зулінський та Леонід Шевчук з початком бойових дій на Сході країни були мобілізовані і служили у складі 90-го окремого аеромобільного батальйону 95 аеромобільної бригади. Вони загинули в останньому бою за Донецький аеропорт, як сказав в. о. міського голови Сергій Моргунов, в бою за символ доблесті нашої української армії. Хлопці попали під обстріл, коли їхали забирати поранених з Донецького аеропорту. Певний час їх не було в списку загиблих, вони вважались безвісти зниклими, припускалось, що вони потрапили в полон. Але після процедури генетичного аналізу було встановлено, що вони виявились серед загиблих.

Вінниця провела в останню путь двох вінницьких кіборгів

Тіла українських воїнів через два з половиною місяці знайдуть спокій у їхньому рідному місті Вінниці. В останню путь Сергія та Леоніда вінничани провели 3 квітня. «Я б хотів попросити пробачення у батьків, за те, що ми не вберегли їхніх дітей, - сказав під час прощального мітингу голова облдержадміністрації Валерій Коровій. – Життя досить складна річ, і дуже важливо, щоб усі ми розуміли, що в такі важкі часи молоді люди з почуттям патріотизму не ховаються за спини, а йдуть захищати свою країну і віддають свої життя, виручаючи своїх поранених товаришів. І в цьому їхня мужність, і в цьому їхня слава».

Вінниця провела в останню путь двох вінницьких кіборгів

«Вже рік у нашій країні йде війна. Вона прийшла від того, від кого ми ніколи не могли подумати, і вона принесла велику трагедію та багато смертей. Ця війна зачепила кожну сім’ю, кожну людину. В багатьох вінничан рідні або друзі знаходяться там на Сході, воюють і бережуть цілісність нашої держави, - сказав в. о. міського голови Сергій Моргунов. - Дуже тяжко про це говорити, але Вінниця вже має 16 загиблих, а Вінниччина – більше 100. За десять років афганської війни по Вінницькій області було 168 загиблих і два безвісти зниклих. Можемо всі зрозуміти масштаби сьогоднішньої війни, коли за такий короткий строк ми маємо такі жахливі втрати для українського народу і для нашого міста».

Вінниця провела в останню путь двох вінницьких кіборгів

Поховали вінницьких кіборгів на Алеї Героїв Центрального кладовища міста, де спочивають вічним сном усі загиблі на цій війні земляки. Традиційно всі витрати та організацію поховань воїнів-вінничан, життя яких обірвалось на Сході, бере на себе міська влада, а родичів загиблих підтримує допомогою з міського бюджету у розмірі 100 тисяч гривень.



Переглядів: 8486
Поширень: 0