Минулого тижня місто попрощалось із двома кіборгами Сергієм Зулінським та Леонідом Шевчуком. У четвер, 9 квітня, Вінниця проводжатиме в останню путь ще одного земляка – Романа Мельничука. У серпні цього року йому мало б виповнитись 25 років. Роман загинув у лютому в Логвіново Донецької області.

В зону бойових дій на Схід нашої держави він поїхав добровольцем. З осені минулого року воював у батальйоні «Донбас», був сапером інженерно-саперного взводу. Свого часу проходив строкову службу на корветі «Вінниця», яку закінчив у військовому званні «старшина».

Прощання із Романом Мельничуком розпочнеться у Будинку Офіцерів з 12:30. Поховають добровольця на кладовищі мікрорайону Пирогово.

Завтра Вінниця прощатиметься з добровольцем Романом Мельничуком

Виконком міської ради на своєму завтрашньому засіданні розглядатиме рішення щодо клопотання перед вищими органами влади про представлення Романа Мельничука, Леоніда Шевчука та Сергія Зулінського до нагородження Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Довідка:

З початку військової агресії на Сході України Вінниця втратила вже 17 своїх земляків. Витрати на організацію поховань загиблих вінничан бере на себе міська рада, а родини загиблих підтримує допомогою з міського бюджету у розмірі 100 тисяч гривень.



Переглядів: 4695
Поширень: 0