Понад тисяча містян прийшли 23 липня на головну площу м. Погребище, щоб взяти участь в жалобному мітингу та попрощатися з капітаном Збройних Сил України, Башняком Романом Васильовичем із села Новофастів, який загинув у зоні проведення антитерористичної операції.

Провести в останню путь захисника України прийшли родичі, друзі, знайомі та всі небайдужі жителі району. Схиливши у скорботі голови, вони пом’янули пам'ять героя-визволителя, який ціною власного життя виборював свободу українського народу, відстоював незалежність нашої держави та боронив мир, не допускаючи зовнішнього ворога у глиб країни.

За офіційною інформацією, Роман Башняк був командиром взводу 3 роти танкового батальйону 30 мехбригади. Брав участь у боях під Волновахою, Донецьким аеропортом. При спробі 30 січня 2015 року групи зайти військ з технікою у "Дебальцевський котел" пропав безвісті.

На Вінниччині попрощались із Романом Башняком, який загинув під Дебальцевим та був помилково похований під чужим іменем

Пошуки тривали до 2 червня 2015 року. Через відеоматеріали волонтери встановили, що він помилково був похований у м. Тячів замість бійця 128-ї гірсько-піхотної бригади Романа Козичко, загиблого 17 лютого 2015 року під Дебальцеве.

26 червня 2015 року експертиза ДНК підтвердила результати роботи волонтерів. До даного часу тривав юридичний процес отримання необхідних документів для ексгумації та передачі тіла для перепоховання.

Вічна пам'ять герою!



Переглядів: 4875
Поширень: 0