У центральному госпіталі Міністерства внутрішніх справ помер ще один нацгвардієць - Богдан Дацюк, який постраждав під час масових заворушень під Верховною Радою 31 серпня. Про це у Facebook повідомила радник Президента України, нардеп від фракції БПП Ольга Богомолець, передає "ДС".

За її словами, весь цей час Богдан Дацюк перебував у комі. "На жаль лікарям не вдалося врятувати його життя", - додала Богомолець.

У прес-службі Нацгвардії підтвердили смерть бійця: "Медикам не вдалося врятувати життя ще одного бійця Національної гвардії, який досі знаходився у важкому стані і проходив лікування в палаті інтенсивної терапії".

Віницький нацгвардієць, який постраждав від вибуху під Верховною Радою, помер у госпіталі

Як повідомлялось раніше, 31 серпня після ухвалення Верховною Радою в першому читанні змін до Конституції щодо децентралізації під будівлею парламенту почалися сутички мітингувальників з представниками правоохоронних органів. Загинули троє нацгвардейцев: від осколка в серце загинув 25-річний боєць Нацгвардії Ігор Дебрін, призовник з Херсонської області. Вранці 1 вересня помер Дмитро сластики, призовник із Жовтих вод. Ще один солдат - Олександр Костін загинув помер від важких осколкових поранень - у нього були відкрита черепно-мозкова травма і проникаюче поранення грудної клітки. Ще 131 правоохоронець і 10 цивільних отримали травми.

У зв'язку з участю в акції протесту Головне слідче управління МВС викликало на допит близько 30 осіб, у тому числі лідерів ВО "Свобода". А саме: Олега Тягнибока, Юрія Сиротюка, Ігор Швайка, Ігоря Криворучко, Сергія Бойка, Ігоря Сабія. 11 вересня одного з лідерів ВО "Свобода Юрія Сиротюка суд заарештував на два місяці.

Нагадаємо, 31 серпня біля будівлі Верховної Ради, важко постраждав 25-річний нацгвардієць з Вінниччини Богдан Дацюк. 25-річний Богдан Дацюк за освітою агроном. Проживав у селі Агрономічне на Вінниччині. Службу проходив у військовій частині Нацгвардії 3027. Призвали його у квітні.

Нагадаємо, в кривавих сутичках під Верховною Радою "засвітилися" вінничани



Переглядів: 4882
Поширень: 0