33-річний вінничанин, пошуками якого займалися оперативні служби, переховувався у родичів. Свого часу він зі студентської лави потрапив на лаву підсудних – не довчившись у педагогічному вузі рік, отримав 7 років ув’язнення за зґвалтування. Правда, відсидів лише 5, звільнившись умовно-достроково.

Опинившись на волі в червні 2009 року, ніде не працював, жив за рахунок батьків, а згодом знову став на кримінальний шлях – ґвалтував і грабував жінок.

Перше повідомлення про зґвалтування надійшло в міліцію в серпні цього року від студентки одного з вінницьких вузів. Дівчина розмістила в газеті інформацію, про те, що надає послуги «манікюр, педикюр на дому». Їй на телефон подзвонив зловмисник і сказав, що хотів би зробити своїй дружині приємний сюрприз до дня народження. Чоловік повідомив, що живуть вони на дачі в районі 3 км Барського шосе, тож він завезе дівчину туди на таксі.

Коли студентка переступила поріг заміського будинку, чоловік приставив їй до горла ніж і під загрозою вбивства, зґвалтував та наказав віддати золоті прикраси. Дівчині потім вдалося вирватися від кривдника і на вулиці подзвонити своєму другові, який завіз потерпілу в міліцію. Того ж вечора нападник о 2 годині ночі пограбував в під’їзді по вулиці Келецькій у м. Вінниці 28-річну мешканку цього будинку, зірвавши з шиї золотий ланцюжок з кулоном.

За словами заступника начальника Вінницького РВ ГУМВС Олександра Щербаня, який керував операцією по затриманню нападника та особисто брав у ній участь, відразу ж було встановлено власників дачі по Барському шосе і під підозру потрапив їх син, який в минулому мав проблеми з законом саме за зґвалтування. Але допитати його у міліціонерів не було можливості, останній зник в невідомому напрямку. Підозрюваного оголосили в розшук, до роботи по встановленню його місцезнаходження підключили оперативні служби.

Якийсь час зловмиснику вдавалося переховуватися на Вінниччині, потім він виїхав до Тернопільської області, де скоїв аналогічний злочин, а звідти на Черкащину.

Парадоксально, але вже будучи у розшуку, він знову скористався заміським будинком батьків, задовольнивши там звірячу пристрасть з черговою жертвою. Дівчину, яка працювала агентом з нерухомості, злочинець заманив у пастку, запропонувавши їй купити в нього будинок. Домовились про зустріч, вінничанка приїхала на своєму авто разом з колегою, але коли вони втрьох зайшли всередину дачі оглянути помешкання, нападник зненацька приставив до горла дівчини заточку і, пригрозивши розправою, зґвалтував на очах у другої жінки. Після цього він познімав з своїх жертв золоті прикраси та втік з будинку.

Потерпілі звернулися по допомогу в міліцію. Оперативно-розшукові заходи, організовані міліцією, принесли свої результати та минулої суботи кривдник жінок був затриманий у Калинівці. Йому одягли наручники, після того, як він вийшов з автомобіля. Оперативники вже підстерігали розшукуваного у засідці. Він не встиг вчинити опору.

Наразі підозрюваний у серії зґвалтувань та пограбувань затриманий в ізоляторі тимчасового тримання та дає покази. За попередніми даними розслідування, він причетний до 6 злочинів на території Вінницької області, одного зґвалтування на Тернопільщині. Більшість жертв опізнали свого кривдника. Зловмисника перевіряють на причетність до аналогічних нападів, які мали місце за останні місяці.

Затриманому доведеться нести відповідальність за трьома статтями кримінального кодексу – зґвалтування, задоволення статевої пристрасті неприроднім шляхом та грабежі. А це перспектива солідного тюремного ув’язнення , враховуючи кримінальну біографію .


Переглядів: 3982
Поширень: 0