На 99-му році життя перестало битися серце почесного громадянина Вінниці, учасника бойових дій Другої світової війни, учасника визволення м. Вінниці від німецько-фашистських загарбників, партизана-підпільника – Івана Павлова.

Прощатимуться з Іваном Григоровичем Павловим 20 січня о 10 годині ранку.

Для інформації:

З перших днів війни І.Павлов воював під Хмельницьким, Тернополем, Хмільником. 18 липня 1941 року в бою під Вінницею І.Павлову довелось взяти на себе командування батальйоном, а згодом і полком, рештки якого він вивів з оточення. Був важко поранений та контужений.

Врятувала його від смерті місцева жителька Наталія Хоменко, яка згодом допомогла йому втекти з концтабору. Разом створили підпільну групу, друкували і поширювали листівки, передавали інформацію партизанам, переховували бійців, які втекли з полону.

Після війни працював у народному господарстві. Багато сил та енергії віддав військово-патріотичному вихованню молоді, займався пошуковою роботою. Нагороджений багатьма орденами та медалями, має відзнаку "Почесний ветеран України".

Рішенням №107 виконкому Вінницької міської ради народних депутатів від 22.02.1994 року за активну участь в обороні та визволенні Вінниці від німецько-фашистських загарбників, особистий внесок у відбудову та розвиток міста, за активну участь у патріотичному вихованні молодого покоління І.Павлову присвоєно звання "Почесний громадянин Вінниці".



Переглядів: 3954
Поширень: 0