Бабуся проживала сама. За неї доглядала жінка, соціальний працівник, яка навідувалась до неї майже кожного дня. Саме вона того дня знайшла понівечене бездиханне тіло пенсіонерки та повідомила про це в міліцію. Коли правоохоронці прибули на місце, встановили, що мало місце вбивство. За словами заступника начальника Крижопільського РВ ГУМВС Юрія Савченка, з метою встановлення обставин скоєння злочину, міліціонерами було організовано відпрацювання населених пунктів району, під час якого отримано оперативну інформацію про причетність до скоєння даного злочину 23-річного непрацюючого жителя сусіднього села Андріяшівка. Підозрюваного вдома не було, тому правоохоронці вжили оперативних заходів по його розшуку та робота в цьому напрямку дала результати. Вчасно виявили та затримали молодого чоловіка в смт. Крижопіль – з особистими речами, намагаючись уникнути відповідальності, він намагався виїхати в Одеську область до своїх приятелів.

За попередніми даними слідства підозрюваний зізнається у скоєнні злочину. За його словами, ранком того дня він проник в оселю бабусі та вимагав в неї гроші, застосувавши при цьому фізичну силу. Старенька відмовлялась віддати останні заощадження, тоді підділась з його боку тортурам за допомогою розпеченої праски. Не досягнувши своєї мети й після цього, зловмисник електродротом від праски задушив жінку. Потім він обшукав все скрізь в хаті, знайшов 135 гривень та зник з місця скоєння злочину. В місцевому магазині зловмисник купив за ці гроші продукти. Встиг навіть когось зі знайомих пригостити пивом… Так, ціною життя пенсіонерки стали 135 гривень.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. Наразі підозрюваний у скоєнні навмисного вбивства жінки перебуває під арештом в ізоляторі тимчасового тримання. За цей жахливий злочин йому загрожує до 15 років тюрми або довічне ув’язнення.


Переглядів: 2944
Поширень: 0