12 грудня близько 18:20 год. до Немирівського районного відділу міліції зателефонувала жінка, яка повідомила, що по вулиці Леніна навпроти автобусної зупинки автомобіль білого кольору збив дівчинку, водій якого, не зупиняючись, утік.

Каретою швидкої допомоги пішохода у непритомному стані доправлено до реанімаційного відділення Немирівської ЦРЛ. Як повідомили лікарі, 12-річна немирівчанка, учениця 7-го класу ЗОШ №1 отримала важкі травми і наразі її життя підтримується на апараті штучного дихання. У дівчинки закрита черепно-мозкова травма, перелом скроневої кістки справа, забій легенів та внутрішніх органів.

Працівники Державтоінспекції на місці ДТП знайшли уламки переднього бампера, по якому одразу встановили марку автомобіля. Черговим інспектором була здійснена вибірка автомобілів марки "Фіат Скудо", які зареєстровані у місті Немирів та прилеглих районах. Старший державтоінспектор ДПС капітан міліції Віталій Кухар, не гаючи часу, одразу поїхав за адресою, де, як він згадав, раніше бачив такої моделі іномарки. У першому ж гаражі він знайшов пошкоджену автівку. Її власник, 46-річний вчитель фізичної культури коледжу, побачивши інспектора ДАІ, не став перечити і в усьому добровільно зізнався. Чоловік пояснив, що злякався і втік додому, де його і затримали.

Водій затриманий в РВ в порядку ст. 115 ККУ. Автомобіль поміщено на арештмайданчик.
На розкриття злочину і затримання втікача державтоінспекторам знадобилося 30-40 хвилин. Проте зловмиснику доведеться довго пояснювати усі обставини, обтяжені втечею з місця ДТП. Попереду автотехекспертизи, які проллють світло на розслідування причин ДТП.

Державтоінспекція Вінниччини закликає усіх водіїв транспортних засобів сумлінно виконувати Правила дорожнього руху і дотримуватися безпечної швидкості, особливо в районах зупинок громадського транспорту, закладів освіти і науки та інших місцях скупчення людей. Це дозволить уникнути наїзду на пішохода, який може раптово вибігти на проїзну частину дороги, в тому числі з-за стоячого транспорту.

У зв’язку зі зниженням температури повітря, зменшенням світлової частини дня, можливої ожеледиці та інших зимових проявів, Державтоінспекція суворо застерігає чітко дотримуватися усіх вимог ПДР і безпеки руху, бути дуже уважними і обережними, особливо темної пори доби. Пішоходам потрібно переходити проїзну частину дороги тільки у визначених, добре освітлених місцях і, передусім, переконавшись у власній безпеці.
Пам’ятайте, що Ваша безпека, в першу чергу, залежить від Вас.


Переглядів: 3896
Поширень: 0