Закінчився інцидентом пастирський візит Єпископа Вінницького і Брацлавського Онуфрія Української Православної Церкви Київського Патріархату 19 грудня до храму Cв. Влмч. Димитрія Солунського в село Стадниця Вінницького району, повідомили газету „Місто” у Вінницької єпархії УПЦ КП.

Заборонений Синодом у священнослужінні колишній настоятель сільського храму „зрозумівши, що його привселюдно викрито, спокусився злим духом та з усієї сили наніс єпископу Онуфрію удар в груди. Єпископ Онуфрій втратив рівновагу, впав на підлогу та вдарився головою. Від удару нього пустилася носом кров”.
На місце події викликали міліцію.

Далі повідомляється, що „замітаючи сліди своїх злодіянь, колишній священик „після вручення йому заборони намагався спочатку перевести громаду УПЦ КП в УАПЦ. Проте, отримавши відсіч, він вирішив спробувати щастя в Українській Православній Церкві Московського Патріархату та розпочав збирати підписи про перехід до Московського Патріархату”.

Владика Онуфрій зокрема наголошує, що проблема не в суто внутрішньому конфлікті єпархії УПЦ КП.
- Мова йде про можливість виникнення на Вінниччині нового міжконфесійного переділу, тобто нової релігійної „війни”, - каже він. – Люди, які хотіли здійснити цей намір, роблять це аби уникнути відповідальності не керуючись ідеологічними переконаннями. Роблять вони це вводячи віруючих людей в оману та користуючись довірою своєї пастви.


Переглядів: 3817
Поширень: 0