15 квітня волонтери з Громадської Спілки «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» вирушили в зону АТО, щоб забрати решти тіла загиблого Володимира Сльоти. «Айдарівець» загинув під Луганськом майже два роки тому. Розшукати тіло Володимира вдалося другу дитинства, члену Громадської Спілки Василю Сколотяному. Він з’ясував, що загиблого «айдарівця» поховали у Старобільську в братській могилі.

Після численних ДНК-експертиз особу вдалося ідентифікувати. Залишалося знайти родичів, які б дали дозвіл на перепоховання. Оскільки Василь Сколотяний зараз воює на передовій, його побратими з Громадської спілки «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» зайнялися пошуком рідних.

Кілька місяців тому нам вдалося розшукати троюрідні сестру загиблого, яка живе у Вінниці, і взяти в неї дозвіл на перевезення тіла, – розповідає голова Громадської спілки «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» Анатолій Слівінський. – Міська влада допомогла придбати труну, на 45-му заводі замовили виготовлення цинкової капсули, куди можна буде помістити рештки тіла. Найняли машину «чорний тюльпан» з Києва і сьогодні вирушаємо в дорогу. У Старобільську на нас чекатимуть побратими, які допоможуть з усіма почестями перепоховати тіло нашого загиблого героя. Якби не Василь Сколотяний, повернути тіло Володі додому було б нереально.

Волонтери поїхали в АТО, щоб привезти додому тіло загиблого героя

Прощатимуться з 47-річним Володимиром Сльотою у вівторок, 19 квітня, в його рідному селі Кожухівці Теплицького району.



Переглядів: 3488
Поширень: 0