Український джазовий світ поніс важку втрату: на 63 році пішов із життя геніальний джазовий музикант, художній керівник ODESSA JAZZFEST ЮРІЙ КУЗНЄЦОВ

Юрію Кузнєцову було 63 роки, він - володар спеціального призу Пола Маккартні на міжнародному конкурсі Yesterday в Естонії.

2 травня пішов у Вічність Юрій Кузнєцов - наш багаторічний партнер, геніальний музикант і композитор, художній керівник ODESSA JAZZFEST. Більше 15 років наші фестивалі йшли разом, дорослішали і дарували радість людям... Важко уявити наш джазовий світ без Юриної оптимістичної, з ноткою справжньої одеської іронії, посмішки. Без чарівних звуків, які народжували його руки, вириваючи їх з рояльних клавіш.

На 63 році пішов із життя художній керівник ODESSA JAZZFEST ЮРІЙ КУЗНЄЦОВ

«Ми познайомились, коли Вінницькому фестивалю було 5 років, а Одеський зробив перший крок на зустріч своїй багатогранній історії. Спілкування з Юрою завжди було феєричним, сповненим гумору та водночас філософського відношення до життя», - згадує Ірина Френкель, продюсер Вінницького фестивалю – «Яких тільки моментів не було за час п’ятнадцятирічної співпраці!»

«Коли він сідав за інструмент - він оживав, сміявся і плакав, шепотів і співав. Юрій був справжнім натхненням одеського фесту, його двигуном і батьком», - додав Павло Третьяков, директор фестивалю. «Дитя осиротіло, але не залишилось самотнім. Спочивай з миром, наш друг і колего. Нехай земля тобі буде пухом».

Команда VINNYTSIA JAZZFEST висловлює співчуття рідним та близьким музиканта.

Юрій Кузнєцов, один із засновників міжнародного фестивалю Odessa JazzFest, помер в ніч на понеділок після важкої хвороби. Про це повідомила його дружина Наталя Ертнова в соцмережі Facebook. Останні місяці Кузнєцов проходив курси лікування, в грудні 2015 роки переніс складну операцію.

Юрій Кузнєцов народився 11 липня 1953 року в Одесі. Брав участь в найбільших джазових фестивалях в Парижі, Ліоні, Мюнхені, Римі, Гамбурзі, Таллінні, Тбілісі, Ризі та Санкт-Петербурзі. Був президентом і одним з організаторів Клубу високої музики і Джаз-фестивалю в Одесі.



Переглядів: 3125
Поширень: 0