8 грудня минулого року трійця зайшла до його офісу у м. Вінниці по Хмельницькому шосе та, застосувавши силу, відібрала виручку. Чоловіка повалили на підлогу, били ногами, а потім примотали скотчем до стільця. Вимагаючи віддати гроші, застосували електрошокер. В результаті розбійники забрали барсетку, в якій знаходилися 4 тисячі гривень, 300 доларів США, банківські картки та документи.

Нападникам майже місяць вдалося залишатися безкарними. Але проведені міліцією оперативно-пошукові заходи дозволили вирахувати злочинців та затримати їх. Організатор кримінальних заробітків 23-річний вінничанин раніше притягувався до кримінальної відповідальності з відстрочкою виконання вироку за крадіжку.

Саме в нього визрів злочинний план швидкого заробітку. Свого часу хлопець придбав у підприємця комп’ютер та звернув увагу на те, що в чоловіка водяться гроші. Для реалізації задуманого взяв у подільники двох братів з Тиврівського району 24 та 28 років. Старший з них раніше засуджувався за нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

За словами заступника начальника Ленінського РВ ВМУ ГУМВС Анатолія Коцюруби, підозрювані у скоєнні злочину затримані, вирішується питання про їх арешт.

В діях затриманих вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч.2 ст.187 КК України - розбій, скоєний за попередньою змовою групою осіб. Кримінальним заробітчанам загрожує від 7 до 10 років ув’язнення.


Переглядів: 3515
Поширень: 0