Вчора у своїй квартирі помер український письменник-фантаст, сценарист і перекладач з англійської мови Ігор Федоров. Народився і прожив майже все життя у Вінниці. Після закінчення середньої школи №22 вступив до Вінницького політехнічного інституту на факультет автоматики та обчислювальної техніки. 

Письменством Ігор Федоров почав займатися ще в середній школі.

Публікуватися почав в місцевій пресі в кінці 1980-х. У 1988 році вийшов на загальнорадянський рівень. Були опубліковані його фантастичні розповіді «Трамвай до кінцевої» в журналі «Уральський слідопит» і «Лабіринт» у першій збірці  «Румби фантастики». В 1989 році виходить його перша книга - невеличка збірка фантастичних оповідань «Відкриття».  Писав  сценарії, по яким зняли дві серії до культового серіалу «X-Files». Разом з іншими письменниками заснував вінницький клуб любителів фантастики (вінницький КЛФ «Лабораторія»). Ігор Федоров провів кілька всесоюзних зльотів любителів фантастики «Віннікон», сам брав участь у багатьох конвентах наукової фантастики України і Росії. Є автором збірки дитячих казок «Казки дивного лісу» (1996) і книги віршів «Кощуна» (1999). Переклав на російську мову роман американської письменниці Джейн Йолен (Jane Yolen) «Карти смутку» (Cards of Grief, 1984). Як фен відомий також під ім'ям «ІЕФ Хайджісоу».

Помер вінницький письменник-фантаст Ігор Федоров

Писав в основному російською мовою.

Бібліографія на російській мові.

Окремі видання.

Открытие: Сборник фантастических рассказов  (Худ. Гарарук. – М.: Издательство «Прометей» МГПИ им. В. И. Ленина,125 000 экз.  1989 г. )

Первая печать: Фантастическая повесть (Худ. А. Машковцев. – Волгоград: ЛИА «Базиат», 3 000 экз. 1991 г.)

Городские сказки: Грустные истории для взрослых  (Худ. И. М. Папаян. – Винница: Артефакт,  999 экз. 2001 г. )

Новое небо: Апология эсхатологии в двух книгах:  (Роман. Худ. И. Папян. – Винница: Артефакт, . 1 000 экз. 2001 г.)

Останнім часом працював журналістом в багатьох вінницьких виданнях. Автор широковідомих статей про «Вервольф».

В загальноміській тусовці був відомий під шаржеви прізвиськом «Фесатиль Пантаст». Був одним із засновників міського руху «Що?Де?Коли?». Грав у першій вінницькій команді, яка почала виступати на всеукраїнському рівні «Могучая Кучка». Був переможцем багатьох турнірів різного рівня.

Чемпіон міста по КВН в складі команди «Гуморок» (капітан, автор, актор).



Переглядів: 5598
Поширень: 0