За повідомленням Управління у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради, 30 березня о 6:20 на перехресті вулиць Островського/Д.Нечая/50-річчя Перемоги сталась аварія за участю маршрутного автобуса ПАЗ та сміттєвоза КАМАЗ. В результаті зіткнення 19 чоловік, із травмами різного ступеню важкості, госпіталізовано.

7 чоловік постраждало у Вінниці в результаті зіткнення сміттєвоза з
автобусом

На перехресті, в час, коли сталась аварія, світлофор працював в режимі «жовтого миготіння». За попередньою інформацією, сміттєвоз комунального підприємства «ЕкоВін» рухався по головній дорозі по вул. Островського у напрямку вулиці Привокзальної. Маршрутний автобус (який їхав по маршруту «Сокиринці-Вінниця») виїхав на перехрестя з другорядній вулиці Данила Нечая в напрямку 50-річчя Перемоги та не надав перевагу в русі сміттєвозу. Начальник відділу ДАІ м. Вінниці, майор міліції Анатолій Присяжнюк повідомив, що по даному ДТП триває слідство, в рамках якого проводяться слідчі дії та автотехнічна експертиза. Автобус належить ТОВ «Вінницький автобусний парк №1», який розташований у с.м.т. Вороновиця.

7 чоловік постраждало у Вінниці в результаті зіткнення сміттєвоза з
автобусом

Усіх постраждалих, серед яких двоє мешканців Вінниці, решта – жителі Вінницького району, одразу було госпіталізовано до міської лікарні швидкої допомоги. Вінницький міський голова Володимир Гройсман доручив міському управлінню охорони здоров’я взяти під постійний контроль питання забезпечення медикаментами та належного догляду за постраждалими внаслідок аварії.

Станом на 12:00, п’ять пасажирів перебувають у реанімації міської лікарні швидкої допомоги, 9 - у середньому стані знаходяться у відділенні політравми. П’ятеро постраждалих із незначними ушкодженнями знаходяться у лор-відділенні та у відділеннях травматології і нейрохірургії. Одну жінку похилого віку врятувати не вдалось – ще на місці події за її життя боролась реанімаційна бригада. Але травми виявились несумісні з життям і одразу після прибуття до лікарні вона померла.

За інформацією прес-служби Вінницької ОДА, керівництву Вінницького району доручено надати допомогу в організації поховання померлої жінки. За ініціативи голови ОДА Олександра Домбровського, створено спеціальну комісію з вивчення причин аварії, а керівництву ГУМВС доручено провести об’єктивне розслідування ДТП та посилити контроль за пасажирськими автоперевезеннями на території області.

 

Раніше, ВЗГ ГУМВС України у Вінницькій області повідомляло, що 30 березня о 6.40 у м. Вінниці на перехресті вулиці 50-річчя Перемоги та вулиці Островського за участю приміського автобусу ПАЗ сполученням «с. Лука-Мелешківська – пл. 50-річчя Перемоги м. Вінниця» під керуванням 40-річного жителя с. Вороновиця та автомобіля «КАМАЗ» (сміттєвоз), який належить комунальному підприємству, сталася дорожньо-транспортна пригода. На місце події терміново прибули оперативні служби міліції, швидкої допомоги, МНС. За попередніми даними, внаслідок ДТП із 30 пасажирів, які перебували в автобусі, 7 були госпіталізовані з різними травмами в міську клінічну лікарню N2 м. Вінниці.


Переглядів: 8691
Поширень: 0