Правоохоронці Вінниці затримали трьох місцевих хлопців. Вони рік обкрадали приватні господарства у власному мікрорайоні.

"Підходжу вночі до свого гаража, як бачу, в нього чудак через кришу залазить. Думав, як схоплю його зараз. Та куди! За ним ще троє лізуть. Що робити, викликав міліціонерів по мобільному. Поки не приїхали, я з сторожем дядєю Костею, імітували, що гараж окружили. Кричали, що ми спецназівці, тримаємо їх під прицілом."- розповів 46-річний Іван Матвієнко, власник двох гаражів в кооперативі "Чайка" в мікрорайоні Старе місто у Вінниці.

Коли приїхали правоохоронці, злодії спакували в сумки з гаража Матвієнка дорогі електричні інструменти.

"Затримані фігурують по 12-ти справам. По шести епізодам вже пред\'явили обвинувачення. Злодії кажуть - "працювали" не менше року. Не нехтували нічим. Охопили чи не весь мікрорайон. З хат знімали алюмінієві водостоки по 15 метрів. Собакам кидали м\'ясо, поки та їла, виносили, що їм було треба. З підвалу школи вкрали батареї. От в одному дворі взяли дві металеві труби вагою по 125 кілограм. За раз потягнули одну. Та потім почали картати себе, що не забрали другу. Повернулися через ніч вже по неї. Важко їм не було, пояснюють: "як для себе, нести не важко", - розповів Gazeta.ua начальник Староміського райвідділу міліції Юрій Дубецький.

Затримані на допиті розповіли, що кожен з них виконував свою функцію.

Один вдень обходив територію, придивлявся, де що можна поцупити. Другий продумував, як краще провести операцію. Третій отримував гроші за вкрадене та видавав, наче зарплатню.

Були такі ночі, що заробляли по тисячі гривень на кожного.

"Робочій" день починався у них строго з другої до четвертої ранку. Пояснювали, бо медики кажуть, саме у цей час у людини найміцніший сон.

"Коли розповідають, то гордість відчувають, які вони круті. "Ми ж заробляли гроші. А хазяї, чого не дивилися за своїм господарства, охороняти треба було", - кажуть. Злодії інколи долучали сусіда, у якого автомобіль "москвич". Той перевозив, те що було важко донести. Здавали металолом сусідові, який нелегально приймає різнокольоровий метал" - додав Дубецький.

Імена затриманих не розголошують. Двоє неповнолітніх після закінчення школи ніде не навчалися та не працювали. Старший злодій має дружину, безробітній. Він був організатором бандитського тріо.


Переглядів: 3312
Поширень: 0