По телефону спецлінії «102» до Ямпільського райвідділу міліції надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що на території радіотелевізійної станції ним виявлено рештки людського тіла. Під час огляду місця події правоохоронцями було виявлено чорні поліетиленові пакети з розчленованим тілом жіночої статі. В ході проведення відповідних заходів особу вбитої було встановлено. Нею виявилась 48-річна місцева жителька, медичний працівник районної лікарні, яка з 10 червня поточного року рахувалась безвісти зниклою.

Як з’ясувалось, потерпіла проживала в одному будинку зі своїм колишнім чоловіком. Рік тому подружжя розлучилось, але продовжувало жити під одним дахом. Напередодні зникнення жінка святкувала свій день народження з рідною сестрою та її чоловіком біля річки. Близько 22.00 години сестра з чоловіком завезли жінку додому, а ранком її мобільний телефон переадресовував вхідні дзвінки на якийсь невідомий номер. Цілий день сестра не могла зв’язатись з потерпілою, а її колишній чоловік говорив, що вона кудись пішла, а куди не сказала. Той факт, що на телефоні була включена переадресація дзвінків, одразу насторожив сестру. Покійна ніколи раніше не вмикала цю функцію телефону, і не настільки розбиралась в техніці, щоб без чиєїсь допомоги її увімкнути.

10 червня сестра потерпілої звернулась до міліції з заявою про те, що її сестра зникла. Зробивши огляд помешкання потерпілої, правоохоронцям одразу стало зрозумілим, що жінка нікуди не збиралась ані йти, ані їхати - всі її особисті речі залишились на місці. Після спілкування з колишнім чоловіком потерпілої, у правоохоронців виникли підстави для підозри, що саме він причетний до її зникнення. Чоловік не міг пояснити де жінка, куди пішла, в чому була одягнена. До того ж в будинку колишнього подружжя були знайдені сокира та ніж зі слідами речовини бурого кольору. За словами заступника начальника слідчого управління ГУМВС України у Вінницькій області Сергія Кримчука, аналізуючи всі зібранні матеріали, свідчення родичів, сусідів та колишнього чоловіка потерпілої, були всі підстави вважати, що жінку позбавили життя. В цей же день слідчим управлінням було порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 115 ККУ «Умисне вбивство».

Ранком наступного дня працівник Ямпільської радіотелевізійної станції, колега по роботі чоловіка потерпілої, звернув увагу на те, що на території їхнього підприємства собака гризе щось схоже на частину тіла людини, та викликав міліцію. Приїхавши на місце події, правоохоронці в вигрібних ямах підприємства виявили рештки всіх частин тіла, запакованих в поліетиленові пакети, які використовуються в лікарнях для зберігання рентгенівських знімків. Такі ж самі пакети були виявлені в будинку потерпілої, яка працювала медсестрою в лікарні.

У вчиненні цього вбивства обґрунтовано підозрюється 48-річний колишній чоловік потерпілої. Правоохоронцями вжито ряд заходів щодо встановлення його місця знаходження та затримання.


Переглядів: 3669
Поширень: 0