Прибувши на місце пригоди, працівниками жмеринської пожежної частини було встановлено, що загорання виникло внаслідок підпалу однієї з кімнат будинку.

Як повідомив начальник Жмеринського РВ ГУМВС України у Вінницькій області Геннадій Ткачук, в ході оперативно-пошукових заходів працівниками міліції було встановлено, що будинок пенсіонерові підпалив його 36-річний, раніше судимий, сусід. Як стало відомо, зранку того дня чоловік прийшов до пенсіонера позичити лавки для сидіння, бо незабаром мав хрестити свою новонароджену дитину. Гості були запрошені, а місць для сидіння не вистачало. Чоловіки були в дружніх стосунках, тому пенсіонер охоче позичив сусідові лавки для свята. За таку послугу, чоловік вирішив віддячити пенсіонеру.

Прихопивши пляшку горілки, він пішов до нього у гості, але господаря дома не було. Повернувшись додому, чоловік сам випив пляшку міцного напою та знову пішов до сусіда. Але і цього разу йому не пощастило – пенсіонера дома не було. Тоді чоловік пробрався через горище у будинок та вирішив там почекати сусіда. А щоб скоротати час очікування, він знайшов у нього ще пляшку горілки та почав пити. В перерві між чарками чоловік вирішив покурити. Непогашений сірник впав на підлогу, внаслідок чого виникла пожежа.

За даним фактом порушена кримінальна справа за ч.2 ст.194 ККУ «Умисне знищення або пошкодження майна».


Переглядів: 3078
Поширень: 0