Нещодавно до чергової частини Липовецького райвідділу міліції надійшло повідомлення з Турбівської центральної районної лікарні про те, що до приймального відділення з тяжкими тілесними ушкодженнями каретою швидкої допомоги доставлено 57-річного жителя села Нова Прилука. Як встановили медики, у постраждалого закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку та перелом трьох ребер.

В ході проведення відповідних оперативних заходів, за підозрою у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, працівниками міліції були затримані у сусідньому районі троє молодиків, жителів Калинівського району Вінницької області.

Як з’ясувалось, того дня 27-річний та двоє 23-річні хлопців вирішили поїхати до бабусі одного з них, яка живе у Липовецькому районі. Вони були на підпитку, а щоб продовжити чаркування необхідні були гроші. Онук знав, що саме того дня старенька мала отримати пенсію. Гужовою повозкою хлопці приїхали до бабусі, але не дивлячись на всі їхні вмовляння, вона не погодилась дати їм грошей.

Повертаючись ні з чим додому о другій годині ночі, хлопці помітили чоловіка, який їхав їм назустріч на велосипеді. Вони його зупинили, вдарили кілька разів та почали вимагати гроші. Чоловік погодився поїхати до нього додому за грошима. Поклавши потерпілого та його велосипед у віз, хлопці рушили за грошима. Коли вони під’їхали до будинку, там горіло світло. Господаря чекала дружина. Хлопці вирішили, що чоловік їх обманув і привіз до чужої хати. За це вони скинули його з воза та били до тих пір, поки він не втратив свідомість. Залишивши велосипед потерпілого собі, хлопці поїхали додому. Почувши шум біля воріт, жінка потерпілого вийшла на вулицю. Там вона знайшла в непритомному стані свого чоловіка та викликала «швидку допомогу».

Зараз потерпілий без свідомості знаходиться у реанімаційному відділенні Вінницької обласній лікарні ім. Пирогова.

Як повідомив начальник карного розшуку Липовецького РВ ГУМВС Руслан Гемба, за даним фактом правоохоронцями порушено кримінальну справу за ч. 1, ст. 121 Кримінального кодексу України «Умисне тяжке тілесне ушкодження». За скоєння цього злочину трійці загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.


Переглядів: 3271
Поширень: 0