На початку літа, повертаючись додому, 17-річна дівчина навіть не уявляла, що серед білого дня стане жертвою ґвалтівника. Коли вона йшла вулицею вздовж лісового масиву, ззаду на неї напав невідомий чоловік. Він схопив дівчину за шию та поволік у корчі. Жертва кричала та кликала на допомогу, але поруч людей не було. Ґвалтівник повалив її на землю, зірвав одяг та задовольнив свою похіть. Після цього нападник зник.

Постраждала одразу звернулась до міліції, та правоохоронці почали шукати невідомого чоловіка лише за описом потерпілої. 15 діб правоохоронці розшукували злочинця, поки його затримали. І не дивно. Адже, злочинець після скоєння злочину змінив зовнішність. За описом постраждалої, зловмисник мав довге волосся. А затримали правоохоронці коротко стриженого чоловіка.

Як повідомив начальник Гніванського відділу міліції Роман Андрущак, затриманим виявився 36-річний житель міста Вінниці, який раніше тричі був засуджений за аналогічні злочини. За шість місяців до скоєння цього злочину він звільнився з місць позбавлення волі та завів родину. Зажив, здавалось, нормальним життям. Коли чоловіка затримали, він пояснив, що в нього періодично виникає бажання заволодіти жінкою, яка йому може просто сподобатись на вулиці.

Під час розслідування було з’ясовано, що затриманий намагався зґвалтувати в тому самому лісовому масиві ще двох дівчат, але їм вдалось втекти. Після скоєння злочину, чоловік маршруткою повернувся у Вінницю та спалив одяг, в якому чинив насилля. Після цього він відвідав перукарню, де з його довгого волосся зробили зачіску «їжак». Таким чином зловмисник сподівався залишитись невпізнаним та уникнути покарання.

За висновком судово-психіатричної експертизи затриманий психічно здоровий та на момент вчинення злочину міг усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Зараз затриманий знаходиться в слідчому ізоляторі. Відносно нього порушено кримінальну справу за ч. З ст. 152 ККУ «Зґвалтування», яка карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років.

Всі матеріали справи направлені до суду.


Переглядів: 3248
Поширень: 0