Нещодавно, близько першої години дня, по телефону спецлінії «102» до Іллінецького райвідділу міліції надійшло повідомлення від жителя одного з сіл району про те, що ним в приміщенні літньої кухні у домогосподарстві 72-річного пенсіонера було виявлено труп господаря з ознаками насильницької смерті.
Прибувши на місце пригоди, працівниками міліції було встановлено, що смерть літнього чоловіка настала від отриманих численних переломів ребер та відкритої черепно-мозкової травми.

Під час з’ясування обставин загибелі пенсіонера, за підозрою у скоєнні злочину співробітниками карного розшуку був затриманий 37-річний непрацюючий місцевий житель.

Як повідомив начальник Іллінецького райвідділу міліції Володимир Швець, того дня затриманий разом зі своєю співмешканкою прийшов до потерпілого позичити банки, щоб на зиму заквасити капусту. Оскільки між подружжям та пенсіонером були гарні сусідські стосунки, літній чоловік запросив їх до столу повечеряти. Не обійшлося і без пляшки міцного напою. Під час застілля та розмов 37-річний чоловік побачив, що у літнього чоловіка у рамці стоїть фотокартка його співмешканки. Тоді між чоловіками виникло непорозуміння, яке перетворилось на сварку. Аби жінка не була свідком з’ясовування стосунків між чоловіками, вони попросили її піти додому. Коли жінка залишила чоловіків наодинці, її співмешканець схопив дерев’яну палицю, що стояла неподалік, та почав нею бити сусіда-пенсіонера. Коли старий впав та більше не піднявся, нападник кинув палицю та пішов додому. Від отриманих тілесних ушкоджень пенсіонер на місці пригоди помер. Через три доби його бездиханне тіло виявив односелець.

Як з’ясувалось, колись співмешканка затриманого доглядала за старим чоловіком. Готувала їсти, прала, прибирала. Пенсіонер неодноразово просив жінку залишитись у нього жити за це він хотів переписати на неї будинок. На переїзд жінка не погоджувалась, а по господарству поратись допомагала. Ще тоді літній чоловік попросив в неї фотокартку, яку збільшив та роками зберігав. Згодом жінка познайомилась з затриманим та зажила з ним у цивільному шлюбі. Між чоловіками зв’язались дружні стосунки, аж поки не сталось лихо.

Зараз підозрюваний у вбивстві чоловік затриманий. Стосовно нього порушено кримінальну справу за ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України «Умисне тяжке тілесне ушкодження».


Переглядів: 3059
Поширень: 0