Днями до Козятинського районного відділу міліції звернулась 45-річна жителька одного з сіл району з заявою про те, що близько п’ятої години вечора невідомий чоловік, погрожуючи ножем та застосуванням фізичної сили, заволодів її сумкою, в якій знаходились особисті речі, мобільний телефон «Nokia» та 200 гривень.

Як з’ясувалось, того дня жінка поверталась додому від залізничної станції «Каоліново», де щойно вийшла з електропотягу. Йдучи вздовж лісосмуги по стежці, яка веде до села, жінка навіть не здогадувалась, що серед білого дня може стати жертвою нападника. Невідомий чоловік зненацька вискочив з корчів, вхопив жінку за шию та повалив на землю. Після цього він дістав ніж, та погрожуючи фізичною розправою, вимагав, щоб вона віддала йому сумку. Заволодівши майном своєї жертви, нападник зник.

Постраждала одразу звернулась до міліції, та правоохоронці почали шукати невідомого чоловіка лише за описом потерпілої. Жінка запам’ятала тільки те, що нападник був неголений, мав довге волосся та був одягнений у брудні чорні штани.

Як повідомив начальник Козятинського РВ УМВС України у Вінницькій області Олег Будківський, за добу підозрюваний у скоєнні цього злочину був затриманий. Ним виявився 23-річний, непрацюючий житель сусіднього села, який раніше був судимий за вчинення квартирних крадіжок. Під час затримання в будинку зловмисника було знайдено сумку, яка належала його жертві. У скоєному чоловік зізнався та показав місце, куди він викинув ніж, за допомогою якого вчинив напад на жінку. Відповідно до висновку судово-криміналістичної експертизи ніж, який був виявлений та вилучений працівниками міліції під час відтворення обставин вчинення злочину, виготовлений саморобним способом та є холодною зброєю.

Зараз чоловік заарештований. Стосовно нього порушено кримінальну справу за ч.1 ст.187 КК України «Розбій» та ч.2 ст.263 КК кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю».


Переглядів: 3311
Поширень: 0