17 жовтня від чергових лікарів швидкої допомоги надійшло повідомлення до чергової частини управління ДАІ про дорожню автопригоду, в якій постраждав пішохід, 37-річний мешканець села Некрасово, Вінницького району. Водій, причетний до ДТП, залишив автомобіль та зник з місця пригоди у невідомому напрямку.

Слідчо – оперативна група, до складу якої ввійшли інспектори відділу розшуку управління ДАІ Вінниччини, спрацювала швидко і професійно.

Як з’ясували розшуківці, винуватець ДТП, 36 – річний мешканець села Некрасово ввечері цього дня зустрівся з односельцями у місцевому кафе, в якому вони добряче випили. Один з приятелів, вирішивши, що йому досить, подався додому. Проте, зайва кількість випитого спиртного не дала можливості чоловікові пересуватися. Він впав на проїзній частині дороги, на якій його і переїхав приятель, повертаючись додому на власній «копійці». Перелякавшись того, що сталося водій разом із пасажиром погрузили потерпілого в автомобіль і подалися до райцентру у лікарню, не повідомивши ДАІ про скоєну ДТП. Та невдача і тут супроводжувала друзів - п’яниць. На півдорозі у них закінчилося пальне, довелося викликати швидку допомогу, яка і госпіталізувала потерпілого. Винуватець авто пригоди покинув автомобіль на дорозі і втік.

Вже вранці наступного дня його було знайдено у тому ж селі, де він переховувався у своєї сестри. Проведена експертиза підтвердила велику кількість проміле в крові (0,9) та й сам водій не заперечував, що був п’яний. Відносно нього відкрита кримінальна справа за ст..286, ч.2 КК України. Його становище ускладнює той факт, що потерпілий наступного дня помер у лікарні. Можливо, життя людині вдалося б врятувати, якби була надана термінова медична допомога, яка, внаслідок протизаконних та непрофесійних дій водія, прибула запізно. Ведеться слідство. Водієві загрожує до 8 років ув’язнення.


Переглядів: 3345
Поширень: 0