Вінницькі правоохоронці нещодавно розкрили вбивство 38-річного киянина, якого було вбито і спалено поблизу міста Хмільник. Про обставини цього злочину та його розкриття розказав сьогодні на прес-конференції начальник Управління карного розшуку УМВС України у Вінницькій області Олександр Глянько. Більше місяця працювали оперативники над розкриттям вбивства, яке викликало великий резонанс серед громадськості.

24 грудня на «гарячу» лінію "102" зателефонував невідомий чоловік і повідомив, що поблизу міста Хмільник, в кюветі він виявив підозріле вогнище. На вказаному місці правоохоронці знайшли останки спаленого людського тіла. За попередніми даними, це міг бути чоловік віком 35 – 45 років, вагою понад100 кг. Оперативниками було встановлено, що потерпілого спочатку вбили, а потім облили труп бензином та підпалили. На кістці голені правої ноги правоохоронці виявили закріплену металеву пластину . Це свідчило про зроблену в минулому операцію на ногах, і саме завдяки цій пластині вдалось розкрити вбивство.

Як розповів Олександр Глянько, протягом місяця велась кропітка робота щодо встановлення особи покійного та обставин скоєння злочину. Оперативно-розшукова робота проводилась на території Хмільницького району , на території Вінницької області, в місті Київ та ще в п’яти областях. Місто Хмільник сьогодні відоме курортне місце і покійний чоловік міг приїхати, як з іншої області, так і з іншої держави. На слід зловмисників правоохоронці вийшли в столиці. Пластина на нозі покійного була пронумерована і операцію по її встановленню зробили в Україні. В 2010 році цю складну операцію зробив один з київських хірургів. Його пацієнтом був чоловік , який потрапив під колеса автівки. Незабаром оперативники встановили особу загиблого і осіб, причетних до його смерті.

Покійним виявився непрацюючий 38 – річний киянин. Чоловік проживав одиноко в однокімнатній квартирі . Він рідко виходив з власної оселі, вживав алкоголь і цілими днями дивився телевізор. Як стало відомо, свого часу йому в спадок залишилась двокімнатна квартира в престижному районі столиці. Цей ласий кусок став спокусою для 52 річної жінки, яка була знайома з покійними батьками молодого чоловіка, і яка проживала поруч. В 2006 році вона разом з 43 – річним знайомим організувала продаж його квартири, пообіцявши допоглядати його до смерті. Зловмисники чоловіка відселили в однокімнатну квартиру в іншому районі столиці, а різницю грошей благополучно присвоїли собі. Час від часу чоловіка провідували. Привозили алкоголь, їжу та речі з «секонд хенду». В минулому році чоловік потрапив під колеса легкового автомобіля і зі зламаними ногами пробув тривалий час у лікарні. За весь цей час його знайома лише раз прийшла провідати. Лікування повністю оплатив водій автівки. Розлючений на своїх «благодійників», чоловік почав їм нагадувати про свою власність і про гроші з продажу квартири. Це і стало вирішальним моментом в долі 38 – річного киянина. Чоловіка вирішили позбавити життя і привласнити ще й однокімнатну квартиру.

Виконавцем вбивства став другий з «благодійників», 43 – річний товариш жінки. Спочатку він власноруч придушив киянина у своїй автівці, а після цього вивіз за територію Київської області. Зупинку зробив поблизу курортного міста Хмільник. Тіло покійного викинув у кювет, облив бензином і підпалив.

Наразі слідство триває. Підозрюваного чоловіка і його 52 – річну спільницю сьогодні затримано. За фактом навмисного вбивства порушено кримінальну справу за ст.115 Кримінального кодексу. Всі крапки у цій справі розставить суд. Незабаром буде визначено вину кожного з учасників тяжкого злочину і відповідно міру покарання.


Переглядів: 4018
Поширень: 0