12 березня в місті Хмільник, що на Вінниччині, в річці Південний Буг, місцевий житель виявив тіло невідомого чоловіка та одразу зателефонував до міліції. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група співробітників міліції. Дійсно, на відстані близько п’яти метрів від берега знаходилось замерзле тіло невідомого чоловіка. В кишені небіжчика виявили мобільний телефон.

У Хмільнику 19-річний юнак зарубав 25-річного чоловіка кухонною сокирою

В першу чергу оперативники почали встановлювати особу загиблого та коло його знайомих. Під час перевірки осіб, які рахуються як безвісті зниклі, з’ясувалось, що наприкінці січня до Хмільницького райвідділу міліції зверталась місцева жителька з заявою про зникнення її 25-річного сина. Прикмети зниклого співпали з прикметами загиблого чоловіка.

Поки працівниками міліції встановлювали особу потерпілого, судово-медичний експерт з’ясував причину його смерті. За висновком судового медика чоловік помер внаслідок відкритої черепно-мозкової травми. Стало зрозумілим, що чоловіка вбили та викинули у річку.

начальник УКР УМВС України у Вінницькій області Олександр ГлянькоЯк повідомив начальник Управління карного розшуку УМВС України у Вінницькій області Олександр Глянько, за підозрою у скоєні вбивства співробітниками міліції був затриманий 19-річний раніше судимий місцевий житель. Як з’ясувалось, чоловіки були знайомим вже кілька років, але між ними тривалий час були неприязні стосунки. В день вбивства, 3 грудня, затриманий зателефонував до загиблого та запропонував зустрітись та налагодити стосунки. Зустріч була призначена на березі річки Південний Буг о 22.30. Під час розмови чоловіки так і не знайшли між собою спільної мови. Між ними виникла чергова сварка, яка переросла у бійку. Коли затриманий йшов на зустріч, він на всяк випадок прихопив з собою кухонну сокиру. Під час бійки чоловік сокирою наніс потерпілому удар у голову, від якого останній помер. Аби приховати сліди злочину та уникнути покарання, зловмисник кинув тіло загиблого у річку, а сокиру у - криницю.

Коли на порозі будинку підозрюваного з’явились працівники міліції, він зробив вигляд, що не розуміє чому вони прийшли до нього. Чоловік заздалегідь вигадав собі алібі, але плутався в показах і під тиском доказів зрештою зізнався у скоєнні злочину.

Зараз затриманий знаходиться під вартою. Стосовно нього порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України - «Умисне вбивство».


Переглядів: 7388
Поширень: 0