Суб\'єкти інтернет-торгівлі, які працюють без офісних приміщень, будуть штрафувати вже через 6 місяців після набрання чинності закону про внутрішню торгівлю.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі, посилаючись на заяву директора департаменту розвитку торгівлі Мінекономрозвитку Ігоря Гарбарука.

"У разі порушення цих вимог вже через шість місяців після опублікування Закону ті суб\'єкти господарювання, які здійснюють дистанційну торгівлю і не мають офісного приміщення, можуть бути оштрафовані", - заявив Гарбарук.

При цьому він зазначив, що мова йде лише про офісні приміщення. Складські ж приміщення, якими повинні користуватися суб\'єкти інтернет-торгівлі, можуть не належати їм, а перебувати в оренді.

Крім того, згідно з положеннями законопроекту, суб\'єкти господарювання у сфері дистанційної торгівлі, зазначив Гарбарук, зобов\'язані надавати покупцям інформацію про своє найменування, місце розташування, відомості про державну реєстрацію, наявності патенту або ліцензії, товари та умови договору купівлі-продажу шляхом її розміщення в каталогах, буклетах, проспектах, інформаційних мережах, зокрема, в Інтернеті.

"При цьому ніяких обмежень щодо товарів для дистанційної торгівлі проектом не передбачено", - підкреслив представник Мінекономрозвитку.

В цілому, за його словами, реалізація Закону дозволить забезпечити цінову стабільність на ринку соціально значущих товарів, підвищити якість торговельного обслуговування споживачів, збільшити в Україні кількість торговельних площ до рівня Європейських (650 кв м на 1 тис. осіб).
Нагадаємо, що 12 жовтня Кабінет міністрів схвалив проект Закону "Про внутрішню торгівлю" для передачі його на розгляд Верховною Радою.

Нагадаємо, нещодавно Верховна Рада схвалила законопроект, який фактично забороняв організовувати офіси у житлових квартирах. Експерти заявили, що даний закон пролобійований власниками та замовниками побудови великих офісних центрів. Пізніше президент закон ветував.


Переглядів: 1917
Поширень: 0