У найближчому майбутньому сенсорні екрани телефонів діагностуватимуть різні хвороби.

Такого висновку дійшли вчені з Корейського інституту науки і передових технологій у Теджон Хен Гю Пак і Б\'юн Ен Вон.

Згідно з їх дослідженнями, за допомогою зразка слини, сечі чи крові, які потраплять на сенсорний дисплей смартфону, можна буде діагностувати будь-яку хворобу.

Дослідники вважають, що в майбутньому зразки біологічного матеріалу можна буде нанести на сенсорний екран для аналізу, після чого пристрій встановить, яке у людини захворювання.

"Сенсорний екран розроблений так, щоб відчувати електричний заряд, відомий як ємність. Чутливість сенсорних екранів набагато вища, ніж та, яка необхідна, щоб відчувати дотик наших пальців, коли ми граємося чи друкуємо повідомлення", - зазначив Пак.

Він наголосив, оскільки сенсорні екрани можуть відчувати найменший заряд, то вони могли б послужити високочутливими платформами для виявлення біомаркерів захворювань.

На сьогодні вчені вже провели досліди у даній сфері. Вони помістили на екрани три зразки рідин із різним вмістом бактерії, що викликає хламідіоз, і пристрій зміг розрізнити їхню ємність.

"Технологія поки не здатна ідентифікувати різні патогени, але здатність екрана розрізняти концентрації є першим кроком на цьому шляху", - вважає Пак.

Він також має намір розробити плівку, яка приклеювалася б до екрану для змішування біомаркерів.


Переглядів: 3422
Поширень: 0