Браузер отримав ряд істотних змін і покращень, відзначає Компьюлента. Розробники реалізували нову стартову сторінку: на ній розташовані пошуковий рядок Google, а також піктограми для швидкого доступу до закладок, доповнень, історії відвіданих сайтів, завантажень і налаштувань.

Змінено сторінку нової вкладки: при її створенні виводяться зменшені зображення найчастіше відвідуваних сайтів (як в Chrome і Opera). Список цих ресурсів можна редагувати вручну.

У Firefox 13 разів поліпшена підтримка протоколу прикладного рівня SPDY, розробленого веб-корпорацією Google. Основне завдання SPDY - зниження часу завантаження веб-сторінок та їх елементів. Це досягається за рахунок розстановки пріоритетів і мультиплексування передачі декількох файлів таким чином, щоб для кожного клієнта потрібно було тільки одне з\'єднання.

Ще одне нововведення - функція скидання Firefox, яка покликана допомогти відновити браузер в разі збою. Система створює новий профіль і переносить в нього ключові дані користувача.

Нагадаємо, на сьогоднішній день за перше місце на ринку браузерів конкурують Internet Explorer і Google Chrome: як свідчать сервіс статистики StatCounter, за результатами тижня з 14 по 20 травня Chrome вперше обійшов конкурента, зайнявши 32,76% ринку.


Переглядів: 2279
Поширень: 0