У додатках Google Earth для платформ Android і iOS з\'являться нові 3D-карти мегаполісів, передає CNET News. При їх перегляді у користувача буде створюватися враження, що він летить над містом повітрям, розповів менеджер з продукції Google Earth Пітер Берч.

Карти будуть "склеюватися" з аерофотознімків, які робитимуть спеціальні літаки. Будуть зняті будівлі, пам\'ятники і навіть дерева на вулицях. Всі об\'єкти користувачі зможуть розглянути з чотирьох сторін.

Google не уточнила, які міста будуть відображені на Google Earth в 3D, але пояснила, що до кінця року буде охоплено район проживання в цілому 300 мільйонів осіб. Для порівняння, населення Москви становить понад 11 мільйонів осіб.

Другим нововведенням стане можливість переглядати карту в додатку Google Maps для Android без підключення до інтернету, пише Engadget. Для цього користувачеві буде потрібно заздалегідь виділити потрібну ділянку карти і завантажити дані в пам\'ять смартфона або планшета.

Офлайн-режим з\'явився в Google Maps у 2011 році, але функція була експериментальною і працювала з низкою обмежень.

По-третє, Google розповіла про те, як в майбутньому будуть відбуватися зйомки місцевості для сервісу панорам Google Street View. Зазвичай зйомка ведеться камерою, встановленою на даху автомобіля, але є місця, де машина проїхати не може. Туди вирушать співробітники Google з камерами, закріпленими на рюкзаках.

За неофіційною інформацією, 3D-карти готує до випуску Apple, один з основних конкурентів Google на ринку мобільних пристроїв. Очікується, що компанія представить їх на конференції WWDC, яка відкриється 11 червня.

Раніше повідомлялося про те, що Google пропонує користувачам віртуальну екскурсію Україною.


Переглядів: 2508
Поширень: 0