Microsoft ввела розширені параметри запуску в операційну систему Windows 8. У разі, якщо ОС почала працювати некоректно або перестала завантажуватися, користувачі тепер зможуть легко повернутися до вихідних налаштувань або перевстановити систему з нуля, натиснувши всього одну кнопку.

- Windows 8 буде завантажуватися за 8 секунд

На додаток до традиційних параметрів запуску «Вікон» — безпечного режиму (Safe Mode), завантаження останньої вдалої конфігурації (Last Known Good Configuration) і режиму відладки (Debugging Mode) - у «вісімці» з\'явилося кілька нових. Вони допоможуть усунути несправність або виконати діагностику навіть недосвідченим користувачам, пише TechRepublic.

Перший новий параметр запуску - «Відновити» (Refresh) - проводить очищення системи. Він видаляє всі програми в режимі «класичного» робочого столу і виставляє налаштування ПК (мережа, драйвери тощо) за замовчуванням. Особисті папки та файли, персональні налаштування (тло, роздільна здатність екрану, паролі тощо), а також Metro-програми, встановлені з магазину Windows Store, при цьому залишаються недоторканими.

- Через кілька годин після офіційної презентації Windows 8, її піратська копія з\'явилася в мережі

Ще одна нова кнопка - «Скинути» (Reset) - повертає ПК до заводських налаштувань. Іншими словами, якщо інакше «оживити» Windows 8 не вдалося, цей параметр призведе систему в первинний вигляд, видаливши всі програми та особисті дані. Вміст накопичувача можна стерти «швидко», або з форматуванням жорсткого диска. Останній варіант займе довше часу, проте відновити інформацію буде набагато складніше.

Крім цього, у Windows 8 з\'явилися параметри запуску і для досвідчених користувачів. До прикладу, «Відновлення образу системи» (System Image Recovery) дозволяє «воскресити» ПК з копій резервних файлів, а «Налаштування запуску» (Startup Settings) - виконати діагностику пам\'яті і налагодити систему в момент завантаження.

Користувачі зможуть встановити Windows 8, починаючи з 26 жовтня. Ця версія ОС стане першою з «віконного» сімейства, яку можна буде запускати практично на будь-яких апаратах — звичайних ПК, ноутбуках, а також на планшетах.



Переглядів: 3107
Поширень: 0