Про це компанія повідомила в офіційному блозі.

У компанії розповіли, що останнім часом активність використання продукту зменшилася. Повідомляється, що користувачі зможуть перенести свою інформацію, в першу чергу підписки, за допомогою спеціального сервісу. Зазначається, що про закриття Google Reader було заявлено під час традиційної "весняної чистки", яку IT -гігант проводить раз на кілька місяців.

Крім RSS-сервісу, технокорпорація незабаром завершить життя ще семи своїх продуктів. Так, 1 червня закриється додаток Google Building Maker, який дозволяє створювати 3D-моделі будівель для сервісів-карт Google Maps і Google Earth. Крім того, в березні пошуковик завершить підтримку додатка Google Voice для смартфонів BlackBerry і фоторедактора Snapseed для платформ Windows і Mac OS X.

Також у квітні завершиться робота доповнення Google Cloud Connect, яке дозволяло зберігати документи офісного пакета Microsoft Office у хмарі - замість нього пропонується використовувати Google Drive.

Інші три продукти, закриття яких планується 16 вересня, створювалися для розробників.

Зазначимо, що корпорація проводить "весняні чистки" з 2011 року. За цей період, якщо враховувати останні плани, компанія завершила життєвий цикл 70 своїх продуктів. Додамо, що Google Reader був запущений в 2005 році. Сервіс давав можливість збирати в єдиний потік новини з різних сайтів та блогів. Інформація Google Reader використовувалася разом зі сторонніми програмами, включаючи мобільні додатки.



Переглядів: 8077
Поширень: 0