УКРНЕТ запропонував рекламодавцям три нові рекламні пакети з найбільшим обхватом аудиторії

УКРНЕТ запропонував рекламодавцям нові рекламні пакети - «Новинний», «Розважальний» і «Жіночий», які об\'єднали аудиторії популярних українських інтернет-ресурсів по даним тематиках. Як результат - рекламодавці отримують вражаючий обхват непересічної аудиторії, за демократичною ціною.

Рекламні (або як їх ще називають - «медійні») пакети здобувають великої популярності серед українських рекламодавців. Найголовніше – економія рекламного бюджету при чималому обхваті аудиторії і, відповідно, підвищення ефективності рекламної кампанії. У пакети включаються рекламні місця, розташовані в групі сайтів, об\'єднаних загальною тематикою. І, що важливо, - оплата стягується виключно за покази унікальним користувачам.

Рекламні пакети відрізняють дві основні переваги. Перша - їх економічність: рекламодавець отримує аудиторії різних сайтів за однією ціною. При цьому вартість контакту з кожним унікальним користувачам істотно нижча, ніж при традиційному використанні медіа. На думку начальника відділу «Маркет» компанії УКРНЕТ Романа Скрипника, вартість реклами при цьому знижується в 2-3 рази.

Друга перевага – великий обхват аудиторії. Як би часто рекламний банер не показувався на одному сайті, сумарна кількість користувачів, що побачили його, буде не дуже великою, оскільки відвідують сайт, як правило, одні і ті ж люди. Тому набагато ефективніше рекламуватися одночасно на декількох майданчиках однієї тематики – у такому разі їх аудиторії «об\'єднуються».

Пакетне розміщення реклами в UAнеті – явище зовсім не нове, проте широкого поширення воно не набуло. Оскільки пакети формувалися інтернет-порталами зі своїх же ресурсів, то популярні сайти, що не входять в ці холдинги, але з великою аудиторією і відповідною тематикою, в пакети не включалися. Через це сумарний обхват унікальних непересічних користувачів був невеликий.

У таблиці представлена інформація про рекламні пакети на ринку інтернет-реклами.

Так, в рекламні пакети bigmir)net входять власні ресурси холдингу. Наприклад, в пакет «Новинний» включені новинні розділи порталу bigmir)net, а також новинні сайти www.korrespondent.net, www.nоvynar.com.ua і www.15minut.com.ua. Дані по унікальних користувачах в пакеті відсутні. При цьому, якщо порівняти представлені на цих ресурсах новини, то можна побачити, що в значній мірі вони дублюють один одного.

Новинний пакет від i.ua об\'єднав аудиторії 6-ти інформаційних ресурсів Українського медіа-холдингу і новинний розділ порталу www.i.ua, але ресурси-лідери в ньому не представлені – а значить для отримання високого обхвату аудиторії необхідно задіяти додаткові площадки. Дані по кількості унікальних непересічних користувачів також відсутні.

Та ж картина і за пропозиціями порталу Online.ua: пропоновані ним пакети «Авто» і «Розважальний» повністю укомплектовані з власних ресурсів. І лише в пакеті «Діловий» крім чотирьох власних сервісів один, що не належить компанії - www.strahnadzor.ua. Оскільки ресурси Online.ua значно відстають від лідерів, обхват аудиторії пакетів невисокий.

Правда, не так давно bigmir)net і МЕТА запропонували сумісний пакет «Синергія», що об\'єднав аудиторії цих ресурсів в єдиний пакет з ціною 14 грн. за тисячу показів. Проте УКРНЕТ пішов набагато далі.

Компанія пропонує рекламодавцям рекламні пакети, в кожен з яких включені популярні сайти по тематиках. Всі ці ресурси належать різним медіагрупам, тобто, обхват аудиторії настільки великий, що не має аналогів на ринку. Банерні місця розташовані у видимій зоні сайтів (у першому екрані) не тільки на внутрішніх, але і на головних сторінках, що автоматично збільшує їх ефективність. Крім того, всі банери в пакетах мають стандартний розмір 728х90, визнаний міжнародним об\'єднанням адміністрування онлайн-реклами IAB (Internet Advertising Board).

У пакет «Новинний» від УКРНЕТ включено 20 популярних новинних ресурсів UAнету, такі як obozrevatel.com, unian.net, from-ua.com, for-ua.com. versii.com, glavred.info, ura-inform.com та інші. З топ-10 новинних інтернет-ресурсів в пакеті «Новинний» від УКРНЕТ представлені 6. Загальне число показів в пакеті складає 14 млн. в тиждень. При цьому обхват - 1,4 млн. унікальних користувачів, що не перетинаються, в тиждень. Стільки аудиторії неможливо отримати ні на одному, навіть найпопулярнішому, українському новинному сайті (наприклад, тижнева аудиторія найпопулярнішого новинного сайту www.korrespondent.net складає 630 тис. користувачів). Частка українських користувачів в пакеті - 83%. Вартість тисячі показів – 40 грн. (без ПДВ і податку на рекламу). Таким чином, вартість одного унікального контакту обійдеться рекламодавцеві приблизно в 41 коп. В Укрнеті вважають, що даний пакет підійде тим рекламодавцям, які зацікавлені в офісній і діловій аудиторії.

«Розважальний» пакет від УКРНЕТ налічує 11 найпопулярніших сайтів в категорії «Розваги», серед яких, - kino.ukr.net, mp3-online.com.ua, show.oboz.ua, tv.ukr.net, topmusic.com.ua, gloss.ua, horo.ukr.net, kino.oboz.ua та інші. Аналогічні по тематиці пропозиції можна знайти у bigmir)net у вигляді пакету LifeStyle (у нього входять сайт www.afisha.ua і тематичні розділи новинних сайтів www.korresponent.net www.novynar.com.ua, news.bigmir.net, контент-наповнення яких сильно перетинається) і I.UA – у вигляді пакету «Відпочинок і розваги». При цьому загальне число показів в пакеті «Розважальний» від УКРНЕТ складає 15,4 млн. в тиждень (з обхватом 840 тис. унікальних користувачів, що не перетинаються, в тиждень), тоді як у пакеті цього ж тематичного напряму, пропонованого компанією bigmir)net, загальне число показів складає 100 тис. Частка українських користувачів в пакеті від УКРНЕТ – 75%. Вартість тисячі показів – 25 грн. (без ПДВ і податку на рекламу), а вартість одного унікального контакту при розрахунках складе близько 45 коп.

У пакет «Жіночий» від УКРНЕТ включено 6 популярних ресурсів, основна аудиторія яких – прекрасна половина. Серед них - проект horo.ukr.net, terrawoman.com.ua, bt-lady.com.ua, happywoman.com.ua, nastroenie.com і kuroed.com. Загальне число показів в пакеті складає 4,5 млн. в тиждень. При цьому тижневий обхват – 433 тис. унікальних користувачів, що не перетинаються. Частка українських користувачів в пакеті складає 67%. Вартість тисячі показів – 35 грн. (без ПДВ і податку на рекламу), а вартість одного унікального контакту знаходитиметься на рівні 36 коп.

Поява рекламних пакетів «Новинний», «Інформаційний» і «Жіночий» однозначно дасть поштовх розвитку ринку інтернет-реклами в Україні. Великий обхват користувачів, що не перетинаються, висока частка української аудиторії в пакетах і демократичні ціни дозволять компаніям проводити ефективні рекламні кампанії при значній економії рекламних засобів, що особливо актуально у наш час.


Переглядів: 3861
Поширень: 0