Про це УНІАН повідомили в прес-службі Державної податкової адміністрації України.

Орієнтовний обіг української інтернет-торгівлі, на думку аналітиків, цього року сягне 1 млрд. дол. Але на сьогодні цей сегмент вітчизняного бізнесу фактично не контролюється.

«Контроль за обігом наявних коштів поза банківськими операціями – пріоритетне завдання для контролюючих органів України, оскільки рівень тіньової економіки вже стає небезпечним для вітчизняної економіки», - наголошується в повідомленні.

Податківці навели дані рейтингів сайту Bigmir.net, згідно з якими тільки на початку цього року в Україні було 3168 інтернет-магазинів, що приблизно в 3-6 разів більше, ніж кілька років тому. Водночас, за неофіційною інформацією, кількість віртуальних торгових місць становить близько 10 тис., зазначають у ДПАУ.

«І сьогодні інтернет-продажі стали конкурентоспроможним суперником традиційному «офлайновому» бізнесу», - сказано в повідомленні.

Масовим явищем стала відсутність руху коштів на банківських рахунках цих підприємств впродовж кількох років, що свідчить про тіньові операції.

«Невідповідність економічних тенденцій і статистичних показників даним податкової звітності платників податків свідчать про спробу суб`єктів підприємництва, які працюють у сфері роздрібної торгівлі і послуг, занижувати обсяги реалізації – не оприбутковувати наявну виручку і порушувати правила використання реєстраторів касових операцій», - підкреслили в ДПАУ.


Переглядів: 2454
Поширень: 0