Yahoo! і Microsoft підписали угоду про створення нового пошуково-рекламного сервісу. Про це йдеться у спільній заяві двох компаній.

Перша інформація про те, що Yahoo буде використовувати на своїх сайтах Bing пошуковий сервіс Microsoft, з\'явилася в липні поточного року.

"Yahoo! і Microsoft вітають широку підтримку цієї угоди з боку ключових гравців рекламної індустрії та висловлюють сподівання на те, що операція завершиться на початку 2010 року", - заявили в компаніях.

Сторони стверджують, що операція спрямована на створення більш сприятливого середовища для широких користувачів, а також рекламодавців і видавців.

Нагадаємо, навесні минулого року ринок був вражений переговорами про злиття Yahoo! і Microsoft. Втім, ця операція зірвалася.

Пізніше Yahoo! заявляла, що розраховує щорічно отримувати близько 500 мільйонів доларів операційного прибутку, крім того, компанія отримає 200 мільйонів доларів за рахунок економії бюджетних витрат.

З огляду на це, експерти вважають, що операція зі створення нового пошуковика спрямована на потіснення лідера в галузі Інтернет-пошуку, компанії Google.

У листопаді минулого року провалився договір з рекламної угоди між компаніями Google і Yahoo! після того, як Google відмовилася від спільних планів під тиском антимонопольних органів СШП і рекламодавців.


Переглядів: 2374
Поширень: 0