Корпорація Microsoft представила в Лас-Вегасі новий планшетний комп’ютер-"таблетку", розроблений спільно з Hewlett-Packard. Портативний пристрій від HP несподівано з\'явився раніше очікуваного планшетника від Apple.

Новий комп\'ютер виглядає лише трохи більшим за смартфон. Він має сенсорний екран, без фізичної клавіатури. За словами глави Microsoft Стіва Балмера, новинка розрахована на середній клас, який в глобальному масштабі, як очікується, збільшиться з 1 мільярда до 4 мільярдів людей. "Таблетка" надійде у продаж вже цього року.

Президент Microsoft підкреслив, що планшет HP "потужніший за телефон і майже такий же потужний, як комп\'ютер".

Сенсацією стало те, що пристрій, який працює на основі операційної системи Windows, несподівано з\'явився раніше, ніж аналог від компанії Apple. Як було анонсовано раніше, Apple представить свій продукт наприкінці січня.

Таким чином Microsoft завдала жорстокого удару по амбіціях Apple, чий довгоочікуваний планшет мав стати хітом нових пропозицій.

Представники Apple, які традиційно тримають свої нові розробки у суворій таємниці, відмовилися коментувати випуск нового продукту конкурентів.


Переглядів: 2547
Поширень: 0