Один з найдорожчих доменів в Інтернет-просторі - Sex.com - виставили на продаж. Нинішній власник планує продати домен не через Всесвітню мережу, а за всіма канонами аукціонної торгівлі.

Історія цього домена пов\'язана з безліччю судових баталій, коли на інтернет-сторінку претендували одразу декілька компаній. Про це навіть написано кілька книжок. В результаті в 2006 році власником домена стала компанія Escom, яка придбала його за нечувані 14 мільйонів доларів.

Але попри назву і скандальну історію якоїсь надпопулярності сайти, які розміщувалися під ім\'ям Sex.com, досі не отримували.

Агентом з продажу домена виступає компанія Windels Marx Lane & Mittendorf LLP. Аукціонні торги призначені на 18 березня. Повідомляється, що всі претенденти на домен повинні внести на свої банківські рахунки як мінімум 1 мільйон доларів, оскільки саме з цієї позначки стартують пропозиції.

В описі до лота йдеться, що "Sex.com забезпечить майбутньому власникові 100% інтересу з боку користувачів, забезпечений фінансовий притік, велика кількість користувачів і ліцензійні права, так або інакше пов\'язані з Sex.com як брендом".

Згідно з неофіційними даними, зараз Sex.com без будь-якої реклами відвідують 120 тисяч людей добу. На думку західних експертів, в докризові часи таким доменом могли б зацікавитися видавництва, чий бізнес засновано на "полуничці", проте зараз такі компанії зазнали великих збитків внаслідок рецесії і грошей на подібну покупку в більшості з них просто немає.


Переглядів: 2482
Поширень: 0