Компанія Opera Software анонсувала браузер Opera 11 на спеціальному заході Up North Web, яке проходить в Осло.

Подробиць про новий браузер поки повідомляється мало. Відомо лише, що він підтримуватиме віджети-розширення (extensions). За допомогою цих модулів, які вбудовуватимуться у браузер, користувачі зможуть отримати доступ до різного функціоналу, який недоступний у стандартній версії Opera.

Можливість створювати подібні віджети буде надано усім розробникам. У віджетах можна буде використовувати мову розмітки HTML5, CSS і JavaScript. Установка готових віджетів здійснюватиметься натисненням однієї клавіші на екрані браузера. Дані віджети схожі до модулів для браузера Firefox.

Крім того, у планах компанії протягом місяця випустити версію мобільного браузера Opera Mobile для пристроїв на платформі Android. Водночас, дата виходу Opera 11 поки що не називається.

Зазначимо, що попередній реліз - Opera 10.60, став доступний користувачам 1 липня 2010 року. Браузер став на 50 відсотків швидше у порівнянні з Opera 10.50. Також в останній версії Opera була вдосконалена підтримка HTML5 і додана підтримка кодека WebM.


Переглядів: 2307
Поширень: 0