Браузер Google Chrome потрапив на перше місце в так званій "брудній дюжині" - списку 12 найуразливіших додатків зі значними дефектами програмного забезпечення, що вимагають оновлення.

Цей список щорічно публікується американською компанією Bit9, провідним постачальником рішень програмного і апаратного контролю даних. Список ґрунтується на інформації, що розміщується в базі уразливостей Національного інституту технологій і стандартизації США. Цього року в цій базі було 3268 повідомлень про уразливість програмного забезпечення.

Google Chrome зайняв у версії "брудної дюжини" 2010 року перше місце з 76 заявленими уразливостями. "Google Chrome відносно новий браузер, і відповідно є об\'єктом особливої уваги дослідників в області безпеки", - пояснив Гарі Свердлав, технічний директор Bit9.

Друге місце дісталося браузеру Safari від Apple c 60 виявленими дефектами, Microsoft Office знаходиться на третьому місці з 57.

Частина списку, що залишилася, виглядає таким чином:

4. Adobe Acrobat - 54

5. Mozilla Firefox - 51

6. Sun JDK - 36

7. Adobe Shockwave Player - 35

8 . Microsoft Intrernet Explorer - 32

9. RealNetworks RealPlayer - 14

10. Apple Webkit - 9

11. Adobe Flash Player - 8

12. Apple Quicktime і the Opera (разом) - 6.

"Різні види уразливостей, включаючи переповнювання буфера і проблеми міжсайтового скриптингу, серйозно вплинули на ці додатки", - розповів Свердлав.

"Використання деяких з цих багів давало можливість заражати комп\'ютери користувачів, а ймовірно і ставити під загрозу безпеку всієї організації. Подібний список вказує на поточні тенденції і необхідність контролю над тим, щоб програмне забезпечення постійно оновлювалося", - додав він.


Переглядів: 2446
Поширень: 0