Корпорація Google офіційно представила свій другий смартфон. Пристрій під назвою Nexus S буде працювати під управлінням ОС Android 2.3 Gingerbread, також представленої 6 грудня.

Nexus S стане першим смартфоном, який буде продаватися з попередньо встановленою Gingerbread. Він випускається Google спільно з південнокорейською компанією Samsung.

Смартфон має зігнутий дисплей Contour Display, з діагоналлю 4 дюйми і роздільною здатністю 800 на 480. Відзначається, що завдяки наявності подібного дисплея смартфон буде зручніше лежати в руці. Також він буде більш щільно прилягати до обличчя під час розмови.

Nexus S оснащується вбудованим модулем NFC, що забезпечить власникам смартфона можливість зчитувати інформацію з міток NFC за допомогою передвстановленого додатку.

Вважається, що технологія NFC (Near-field communication) отримає широке поширення в майбутньому і буде використовуватися зокрема для здійснення покупок і оплати послуг.

Крім модуля NFC смартфон оснащується гігагерцевим процесором Samsung Hummingbird, 16 гігабайтами вбудованої пам\'яті і модулем Wi-Fi 802.11n. Повний список специфікацій смартфона можна подивитися тут.

У США продажі смартфона почнуться 16 грудня, а у Великобританії він почне продаватися після 20 листопада. Його вартість поки офіційно не повідомляється.


Переглядів: 2174
Поширень: 0