На додаток до англійської та іспанської Google з часом планує додати інші пари.

Компанія Google оголосила про додавання в додаток Google Translate для Android режиму Conversation Mode. Активуючи його, користувач фактично перетворює мобільний пристрій у голосовий перекладач, повідомляється в офіційному блозі.

Режим Conversation Mode призначений спеціально для того, щоб розмовляти з співрозмовником іноземною мовою. Для запуску режиму необхідно натиснути на кнопку з мікрофоном. Потім користувач вимовляє фразу рідною мовою, смартфон її «слухає», перекладає і вимовляє співрозмовнику іноземною мовою. Фрази, які співрозмовник вимовляє на своїй рідній мові, пристрій переводить у зворотному напрямку і також промовляє.

Поки можливості Conversation Mode досить обмежені. Наприклад, програма погано розпізнає акценти, чутлива до фонового шуму і видає помилки, коли людина говорить занадто швидко. Нарешті, в даний час Conversation Mode можна використовувати тільки для однієї пари мов - англійської та іспанської.

Тим не менш, в Google з великим ентузіазмом ставляться до проекту і вважають його багатообіцяючим - зараз же мова йде лише про експериментальну версію З часом, коли додаток стане «розумнішим» і буде підтримувати більше число мовних пар, воно зможе істотно полегшити спілкування людей у всьому світі, впевнені в компанії.

В основі нововведення лежать хмарні обчислення. Перекладом займається не сам пристрій, воно відсилає вимовлені фрази на сервер Google, який і виконує всю роботу, повертаючи результат. Наслідком такого підходу є повільна робота послуги. І хоча сам переклад займає частку секунди, час, що витрачається на передачу даних, не дозволяє використовувати перекладач в режимі реального часу. За словами глави Google Еріка Шмідта, в компанії розраховують, що протягом 18 місяців дана проблема буде вирішена.

Вперше додаток Google Translate з\'явився на платформі Android рік тому. З часом розробники додали в нього можливість перекладу вимовних слів. Також додаток підтримує переклад SMS-повідомлень, надісланих користувачеві на іноземній мові.

В останній версії, крім додавання нового режиму, розробники поліпшили інтерфейс програми. В даний час сервіс Google Translate підтримує 53 мови і голосове введення на 15 мовах. Для роботи програми необхідна версія Android 2.1 і вище. Програма доступна в Android Market.

Відзначимо, що серед інших технологічних гігантів Google, мабуть, є найактивнішим «лобістом» нових технологій взаємодії людини з обчислювальним пристроєм. Наприклад, компанія розробила додаток Goggles, яке дозволяє шукати інформацію про предмети за їх фотографіями. Цей додаток також містить режим розширеної реальності, коли при активації вбудованої в смартфон камери напроти будівель з\'являються мітки з інформацією про них.


Переглядів: 3816
Поширень: 0