Компанія Microsoft попередила користувачів Internet Explorer про критичну уразливість, яка може бути використана хакерами для захоплення персональних даних.

За словами прес-аташе компанії Анджели Ганн, уразливість знайдена в операційній системі Windows і загрожує практично всім її версіям, які підтримуються в даний момент: Windows XP (SP3), Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2003 and Windows Server 2008 (R2).

Зловмисники, як повідомляють у компанії, можуть спонукати користувача перейти вірусним гіперпосиланням, яке активує шкідливий скрипт. Дія скрипта буде продовжуватися, поки користувач знаходиться в мережі.

Скрипт може збирати персональні дані користувача, які зберігаються браузером, наприклад, поштові паролі. При цьому користувачам браузерів Firefox, Google Chrome і Safari побоюватися нічого, так як вони не підтримують файли MHTML, які і є джерелом проблеми.

Як повідомляється, Microsoft випустила спеціальний патч для усунення вразливості, завантажити який користувачі можуть на офіційному сайті компанії.


Переглядів: 2310
Поширень: 0