Компанія Microsoft представила операційну систему Windows 8. Про це повідомляється на сайті Microsoft.

Нова версія операційної системи буде працювати як на комп\'ютерній архітектурі x86, так і на мобільних чіпах ARM. Провідний розробник Windows Стівен Сінофскі розповів, що "планшетні" додатки можна буде запустити і на комп\'ютерах, де управління здійснюється за допомогою "мишки" і клавіатури.

Сінофскі також додав, що Windows 8 - це кодова назва операційної системи. Під яким ім\'ям ОС буде випущена на ринок, поки не розкривається.

Інтерфейс ОС зазнає значних змін в порівнянні з інтерфейсом Windows 7. Замість меню "Пуск" буде використовуватися екран з віджетами додатків ("плитками"), як в мобільній ОС Windows Phone 7.

Для нової ОС передбачені програми двох типів: традиційні Windows-програми та додатки, створені з використанням HTML5 і JavaScript. Інструментарій розробника для останніх Microsoft випустить пізніше. Windows 8 буде поставлятися з браузером Internet Explorer 10.

Дата виходу нової ОС не називається, але Microsoft уточнила, що планує випускати нові версії Windows "кожні два-три роки". Враховуючи, що Windows 7 вийшла в 2009 році, реліз Windows 8 очікують у 2012.


Переглядів: 2032
Поширень: 0