Корпорація Microsoft збирається випустити планшетний комп\'ютер на базі операційної системи Windows 8 під власним брендом.
Пристрій отримає ARM-процесор від Texas Instruments, а збіркою гаджета займеться один з тайваньських виробників. Планшетник можуть випустити до кінця 2012 року, пише DigiTimes.

За допомогою планшета Microsoft хоче розширити лінійку продуктів під власною торговельною маркою, в яку входять ігрові консолі Xbox 360, медіаплеєри Zune, смартфони Kin і телевізори.

Софтверний гігант в черговий раз намагається спертися на досвід Apple, чия екосистема - платформа iOS та онлайн-магазин App Store - допомагає їй збільшувати частку iPhone і iPad на ринках смартфонів і планшетів, і навіть потіснити традиційні ПК, відзначає видання.

Втім, історичного успіху поки досяг лише один пристрій за брендом Microsoft - Xbox 360. Запуск у листопаді 2006 року Zune, спрямованого на конкуренцію з iPod, виявився невдалим, і в березні цього року в Редмонді оголосили про припинення випуску нових моделей портативних плеєрів через відсутність попиту.

Зазнав поразки і інший пристрій від Microsoft - "соціальний" смартфон Kin. Він вийшов у травні 2010 року, але вже через півтора місяці софтверний гігант визнав, що телефон не має перспектив і його виробництво було вирішено зупинити.

Головною причиною провалу стало те, що в Microsoft відмовилися від однієї з найсильніших сторін "інфраструктури" гаджетів від Apple - на Kin не можна було встановлювати додаткові додатки.


Переглядів: 2046
Поширень: 0