Перший заступник голови облдержадміністрації Іван Мовчан та голова обласної Ради Сергій Татусяк 8 липня зустрілися з офіційною делегацією з провінції Лунда Норте. Іноземну делегацію очолив губернатор провінції Лунда Норте Мангала Ернесто.

Основна мета зустрічі – знаходження шляхів співпраці Вінниччини та Африканської провінції.

Специфікою Вінницької області, за словами Івана Мовчана, є те що це аграрний регіон. Більше 70% валового доходу – сільське господарство. Вінниччина займає першість по виготовленню зерна та цукру. Також в регіоні активно розвивається овочівництво.

Під часм зустрічі були визначені стратегічні напрямком співпраці нашого регіону та провінції Лунда Норте. Перш за все це експорт цукру, який значно кращий за усіма показниками ніж тростниковий. Іван Мовчан проінформував гостей про те, що на території області працюватиме у цьому році 14 цукрових заводів. Активно ведеться робота щодо модернізації та осучаснення технології переробки та виготовлення цукру.

Одним з пріоритетів обласної влади сьогодні – відродити Вінниччину, як столицю цукроваріння, адже ще з давніх часів наш край називали «цукровим Донбасом», оскільки природній клімат Вінниччині є досить сприятливим для вирощування саме цукрового буряка. Іван Мовчан також підкреслив, що можливо організувати робочу групу, яка презентуватиме вінницький цукор у Лунда Норте. За необхідності Вінниччина також має можливість експортувати кукурудзу до Африканської провінції. Адже цього року на 20 % збільшено площі посіву цієї культури.

Вислухавши усі можливі пропозиції співпраці, Мангала Ернесто зазначив, що вони їх обговорять у своїх владних колах і обов’язково приймуть рішення для взаємної співпраці.


Переглядів: 2789
Поширень: 0