6 вересня депутати міської ради збирались на позачергову сесію міської ради. Вони внесли зміни до бюджету міста та до програми соціально-економічного розвитку, а також, у зв\'язку із прийняттям Податкового кодексу України, скасували рішення міської ради від 20.02.2001 року «Про встановлення в м. Вінниці розмірів орендної плати за земельні ділянки, які перебувають у державній і комунальній власності» разом зі змінами до нього.

Відповідно до рішень, які прийняли депутати міської ради на своєму позачерговому засіданні, вже цьогоріч стане можливим початок реконструкції колишнього дитячого садку №78, що по вул. Червоноармійській,85а. Цей дитячий навчальний заклад цьогоріч було прийнято у комунальну власність територіальної громади від Міністерства оборони України. Раніше він був на балансі підприємства «732 Вінницький ремонтний завод» і багато років не функціонував.

«Питання про передачу дитячого садку Міністерства оборони України у комунальну власність ми вирішили спільно з губернатором Миколою Джигою. Далі перед нами стало питання фінансування реконструкції садку. Ми звернулись з проханням виділити кошти з державного бюджету і знайшли підтримку. І сьогодні ми маємо 5,7 мільйони гривень державних коштів на капітальний ремонт цього закладу. З міського бюджету також будуть передбачені видатки, і ми будемо працювати так, щоб якісно зробити всі роботи і підготувати садочок до прийому дітей», - говорить міський голова Володимир Гройсман.

Стосовно скасування рішення міської ради «Про встановлення в м. Вінниці розмірів орендної плати за земельні ділянки, які перебувають у державній і комунальній власності» разом зі змінами до нього, то це рішення було прийнято відповідно до нового Податкового кодексу України. До 15 жовтня поточного року буде підготовлено та подано на розгляд сесії міської ради новий порядок нарахування орендної плати з врахуванням прийнятих змін до законодавства. До цього часу виконавчі органи міської ради будуть керуватись положеннями Податкового кодексу України, але з урахуванням того, що розмір орендної плати не може перевищувати 12% від нормативної грошової оцінки.


Переглядів: 3086
Поширень: 0