Шостого жовтня начальник управління Держгірпромнагляду по Вінницькій області Анатолій Коваль підписав Угоду про співпрацю з начальником управління Держтехногенбезпеки по Вінницькій області Ігорем Рихліцьким.

Два управління вирішили спільно долати проблеми, які сьогодні є в наглядовій діяльності, оскільки адміністративна реформа відчутно вдарила по чисельності працівників цих структур, а об’єми роботи та обов’язки ніхто не скорочував. Угода «Про взаємодію між управлінням Держгірпромнагляду по Вінницькій області і управлінням Держтехногенбезпеки у Вінницькій області у здійсненні державного нагляду за додержанням законодавства про охорону праці, пожежної і техногенної безпеки на 2011-2015 роки» допоможе скоординувати спільну діяльність на покращення ситуації з охорони праці та промислової безпеки, рівнем виробничого травматизму і профзахворювань, пожежною та техногенною безпекою на виробництвах. Здійснювати спільно державний нагляд за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці, промислової, пожежної та техногенної безпеки на виробництвах області. А також дасть можливість постійного обміну інформацією, надання необхідних для роботи відомостей або забезпечення доступу до оперативних, статистичних та інших баз даних і нормативних документів з питань охорони праці, промислової, пожежної і техногенної безпеки.

Слід відзначити, що це перша в Україні Угода, яку підписали обласні управління для спільного вирішення соціальних проблем.

Під час підписання Угоди відбулась прес-конференція. Журналісти місцевих засобів масової інформації отримали вичерпні відповіді на питання, які сьогодні турбують населення Вінниччини. Зокрема, начальник управління Держгірпромнагляду Анатолій Коваль розповів про стан охорони праці на підприємствах, установах та організаціях регіону та рівень травматизму за 9 місяців 2011 року. Акцентував увагу на причинах, які призводять до нещасних випадків, які наслідки виробничого травматизму, а також акцентував увагу, які заходи потрібно вжити щодо їх запобігання.

Розповів і про розробку регіональної Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2012 — 2016 роки, дія якої сприятиме профілактиці виробничого травматизму на Вінниччині.

 

 


 


Переглядів: 7442
Поширень: 0