Минулого тижня тепловики почали запускати тепло до помешкань вінничан. Ще раніше опалювальний сезон розпочався в лікарнях, дитячих садочках та навчальних закладах. Втім, наразі борги за спожитий газ по місту становлять майже 100 мільйонів гривень - до цієї суми увійшли і борги державних установ перед теплопостачальними організаціями, і різниця в тарифах, і борги споживачів.

18 жовтня проводилась загальнодержавна селекторна нарада під головуванням першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександра Аліпова. Під час цієї наради Олександр Аліпов повідомив, що наразі на рівні держави заклади охорони здоров\'я забезпечені теплом на 96%, заклади освіти - на 92%, а житловий фонд на 83%. Разом з тим, перший заступник Міністра зазначив, що не задоволений рівнем проплат за спожитий газ, який на сьогоднішній день становить лише 72%.

Цього ж дня у міській раді відбулась щотижнева нарада першого заступника Вінницького міського голови Володимира Кістіона із керівниками водо- та теплопостачальних організацій міста. Під час наради Володимир Кістіон повідомив, що рівень боргу населення Вінниці перед теплопостачальними організаціями становить 29,5 мільйонів гривень. «В цілому по місту борг становить 98 мільйонів гривень, - зазначив перший заступник міського голови. - Проте, в цій сумі є зобов\'язання і держави - різниця у тарифах, пільги та субсидії, а також борги підприємств державної форми власності».

Крім того, Володимир Кістіон повідомив, що НКРЕ збільшує майже на 45% вартість газу для бюджетних установ та інших споживачів. Відтак для бюджетних установ вартість однієї тисячі кубів блакитного палива вартуватиме 3700 гривень.

Із початком опалювального сезону відновилась і робота із неплатниками. Наразі на розгляд суду винесено близько 194 позовів на загальну суму понад півмільйона гривень. Крім того, проводяться спільні рейди з працівниками Державної виконавчої служби на рахунок виявлення у боржників ліквідного майна - накладаються арешти на житло, автомобільний транспорт тощо. Тому, злісним боржникам слід замислитися, що важливіше - розрахуватися з боргами і мати тепло і комфорт у власних оселях, або ж продовжувати ігнорувати боргові квитанції, і як наслідок - холод в квартирах.

 


Переглядів: 3198
Поширень: 0