З метою налагодження співпраці влади та фермерів перший заступник голови облдержадміністрації Іван Мовчан провів чергову зустріч з керівникам районів та головами районних асоціацій фермерів.

Так, 26 жовтня на співбесіду були запрошені представники Калинівського, Вінницького та Літинського районів.

Слід відмітити, що у Вінницькому районі 92 фермерських господарства. Ця цифра є найбільшою в області. Доповідаючи про проведену роботу голова райдержадміністрації Павло Векліч відмітив, що в районі вирощується велика кількість фруктів та овочів. Зараз вирішується питання щодо будівництва овочесховищ, що дасть можливість якісно зберігати вирощену продукцію. Значно покращилась ситуація щодо реєстрації договорів на оренду земель.

Щодо Калинівщини, то голова райдержадміністрації Василь Поліщук проінформував, що в районі зареєстровано 33 фермерських господарства, з яких 21 є діючим. Середній розмір одного такого господарства становить 53 га ріллі. За словами очільника району, активно ведеться робота щодо працевлаштування сільського населення та офіційного їх оформлення. Але, на жаль, спостерігається такий факт, коли фермерські господарства, обробляючи в середньому 40-50га землі, офіційно звітують про одного працюючого, а є випадки, коли жодного немає.

У Літинському районі за словами голови райдержадміністрації Володимира Хімічука зареєстровано 58 фермерських господарств, з яких 45 – діючих. У районі, як правило, вирощуванням овочевих культур займаються малі господарства, а великі – переважно вирощують зернові культури. Фермери району також активно займаються розвитком тваринної галузі, а саме – великою рогатою худобою. На жаль, у зв‘язку з хворобою тварин у цьому році в районі значно знизилось поголів‘я ВРХ. Але, як запевнив Володимир Хімічук, у наступному році ситуацію буде покращено.

Підводячи підсумки наради Іван Мовчан зазначив, що кожен керівник району повинен провести наради та зустрічі з фермерами для уточнення структур посівів, а також зосередити увагу на офіційному оформленні людей, які працюють у господарствах. А також запевнив, що влада налаштована на відкритий діалог і усіляку підтримку тих фермерів, які якісно працюють, сплачують належним чином податки та створюють робочі місця.

 


Переглядів: 3698
Поширень: 0